Počinje kamp "Interakcija" u okviru Festivala evropskog filma Palić

Kamp "Interakcija" biće predstavljen danas u bioskopu "Abacija" u okviru 24. Festivala evropskog filma, a palićka publika će moći da pogleda izbor od šest najuspešnijih kratkometražnih dokumentaraca nastalih na radionicama kampa.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 18.07.2017.

11:31

Počinje kamp

U organizaciji Nezavisnog filmskog centra "Filmart" od 2006. realizuje se Medjunarodni studentski filmski kamp "Interakcija", u okviru koga studenti filmskih škola iz celog sveta, tokom tronedeljnog boravka u zapadnoj Srbiji, snimaju dokumentarne filmove na zadatu temu.

Tokom 11 godina učestvovalo je 204 polaznika iz 50 zemalja i 89 filmskih škola. Snimljen je 41 dokumentarni film, od kojih je devet filmova osvojilo 13 nagrada na filmskim festivalima širom sveta.

Realizacijom kampa "Interakcija", "Filmart" nastoji da afirmiše filmsko stvaralaštvo mladih i podstakne razvoj i produkciju dokumentarnog filma kod studenata filmskih škola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: