Reditelj filma "Goran": Sneg nam je padao kao naručen

"U jednom trenutku ostali smo zatvoreni 24 sata u Planinarskom domu u Gorskom Kotaru za vreme snimanja filma jer nam je sneg padao kao naručen", ispričao je hrvatski glumac Filip Križan nakon novinarske projekcije filma "Goran" u okviru programa Pulskog filmskog festivala.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

Ostvarenje "Goran" režirao je Nevio Marasović jedan od najtalentovanijih filmskih reditelja u Hrvatskoj i po atmosferi najviše podseća na američku tv seriju "Fargo".

Križan je napomenuo da mu je Marasović poslao scenario filma koji mu se jako dopao.

"Nakon toga mi je ispričao ko će sve igrati u filmu 'Goran' i nisam se puno razmišljao da li da prihvatim ulogu. Moj lik kojeg sam oživeo u filmu 'Goran' je klasičan autsajder kojidolazi u svet koji je već zagrađen. Pristupili smo probama drugačije nego što je to običaj u procesu snimanja filma. Neke stvari smo čuvali za samo snimanje", kazao je Križan.

Film "Goran" je dobio pregršt nagrada na svetskim festivalima, a u njemu igraju osim Križana i Nataša Janjić, Janko Popović Volarić... Ostvarenje "Goran" biće prikazano večeras u Pulskoj Areni u okviru Glavnog programa festivala.

Prati B92 na Viberu

Film/TV

Počinje 10. LIFFE

Projekcijom filma "Na mlečnom putu" i koncertom Emira Kusturice i njegovog No Smoking Orkestra, večeras počinje 10. Leskovački internacionalni festival filmske režije (LIFFE).

Film/TV utorak 19.09. 14:37 Komentara: 0

"112 godina kineskog filma" u Jugoslovenskoj kinoteci

Direktor Jugoslovenske kinoteke Jugoslav Pantelić i direktor Kineskog filmskog muzeja Čen Džićiang potpisali su danas u Beogradu Memorandum o saradnji, a prvi rezultat biće gostovanje izložbe "112 godina kineskog filma" od 25. septembra do 8. oktobra u Kinoteci.

Film/TV ponedeljak 18.09. 17:17 Komentara: 1
strana 1 od 1457 idi na stranu