Ljubiša Samardžić u bolnici

Glumac i reditelj Ljubiša Samardžić je zbog teškog zdravstvenog stanja primljen u Kliniku za hematologiju Kliničkog centra Srbije, saznaju "Novosti".

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 23.05.2017.

08:06

Ljubiša Samardžić u bolnici
Foto: YouTube Screenshot

Glumac je početkom decembra operisan, ali se posle toga ponovo pojavio u javnosti. Jedini glumac sa ovog prostora koji je osvojio Zlatnog lava u Veneciji poklonio se publici 30. marta u Domu omladine, na otvaranju Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma. Tada je premijerno prikazan njegov dokumentarac "Panta rei", u kojem Ljubiša daje intimno, iskreno i dirljivo svedočanstvo o svom detinjstvu, porodici rudara iz koje je potekao, dolasku u Beograd na studije, razlozima zbog kojih je izabrao glumačku profesiju, svojoj supruzi, sinu koji je preminuo, ćerki, unucima, ali i o vremenu u kojem je živeo.

Kako je posle premijere filma izjavio u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti", njegova želja je bila da ovim dokumentarcem napravi svojevrstan omaž jugoslovenskoj i srpskoj kinemtografiji.

"Ponosim se što sam deo filma posvetio autorima i poštovaocima filma bivše Jugoslavije s kojima sam sarađivao. Od Puriše Đorđevića, Saše Petrovića, Hajrudina Krvavca, Branka Bauera, Krsta Papića, Gorana Paskaljevića, Gorana Markovića, Boštjana Hladnika, Ivana Hetriha, Veljka Bulajića, do mojih kolega Milene Dravić, Bate Živojinovića, Pavla Vuisića, Borisa Dvornika, Miodraga Petrovića Čkalje, Mije Aleksića... Bio je veliki izazov jednu tako dugu karijeru smestiti u osamdesetak filmskih minuta. A u ovom dokumentarcu je samo delić impresija iz mog života i mojih dela", rekao je Ljubiša, koji je na ovogodišnjem Festu nagrađen "Beogradskim pobednikom" za doprinos srpskom filmu.

Izvor: Novosti.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: