Antonio Banderas igra italijansku automobilsku legendu

Snimanje filma o životu osnivača čuvene italijanske automobilske Lamborgini Ferućija Lamborginija, koga će glumiti Antonio Banderas počinje za nekoliko meseci. Uloga njegovog najvećeg rivala Enca Ferarija poverena je Aleku Boldvinu.

Izvor: klix.ba
Podeli

Film o životu i delu Feruća Lamborginija trebalo bi da nositi naziv "Lamborgini – legenda". Režiraće ga Majkl Redford, a za scenario, iza kojeg stoji Bobi Moresko, korištena je knjiga koju je o svom ocu napisao Tonino Lamborgini.

Lamborginija će glumiti Antonio Banderas, a film će prikazati njegov život od vremena kada se bavio proizvodnjom traktora i vojnih vozila do momenta u kome je Lamborgini počeo proizvodnju supersportskih automobila, kojima je šezdesetih godina dvadesetog veka postao ljuti rival Enca Ferarija.

"Verujem da će film pokazati svu humanost, energičnost, harizmu i strastvenost mog oca", izjavio je njegov sin Tonino.

Zanimljivo je da se film neće baviti samo rivalstvom između Lamborginija i Ferarija, jer se u scenariju spominje i mnogo drugih zanimljivih detalja iz života Feruća, kao i njegova ljubavna priča.

Prati B92 na Viberu

Film/TV

Top 3 filma o horor priči iz Amitivila

Amitivil je jedan od najpoznatijih slučajeva opsednutih kuća. Jedna legenda vezuje se za boravak porodice Luc u kući 1975. godine, nakon što je u njoj godinu dana ranije na spavanju ubijeno šestoro članova porodice DeFeo.

Film/TV sreda 19.07. 11:42 Komentara: 2

Pula, Stolica, Kratki izlet...

Moj najdraži film u poslednjih 20 godina sa prostora nekadašnje Jugoslavije je "Tilva Roš" Nikole Ležajića, i po atmosferi, načinu nastajanja i naturščicima koji u njemu igraju, kazao je Tanjugu Ante Zlatko Stolica koji igra glavnu ulogu u filmu "Kratki izlet" Igora Bezinovića.

Film/TV utorak 18.07. 12:59 Komentara: 0
strana 1 od 1434 idi na stranu