Antonio Banderas igra italijansku automobilsku legendu

Snimanje filma o životu osnivača čuvene italijanske automobilske Lamborgini Ferućija Lamborginija, koga će glumiti Antonio Banderas počinje za nekoliko meseci. Uloga njegovog najvećeg rivala Enca Ferarija poverena je Aleku Boldvinu.

Izvor: klix.ba
Podeli

Film o životu i delu Feruća Lamborginija trebalo bi da nositi naziv "Lamborgini – legenda". Režiraće ga Majkl Redford, a za scenario, iza kojeg stoji Bobi Moresko, korištena je knjiga koju je o svom ocu napisao Tonino Lamborgini.

Lamborginija će glumiti Antonio Banderas, a film će prikazati njegov život od vremena kada se bavio proizvodnjom traktora i vojnih vozila do momenta u kome je Lamborgini počeo proizvodnju supersportskih automobila, kojima je šezdesetih godina dvadesetog veka postao ljuti rival Enca Ferarija.

"Verujem da će film pokazati svu humanost, energičnost, harizmu i strastvenost mog oca", izjavio je njegov sin Tonino.

Zanimljivo je da se film neće baviti samo rivalstvom između Lamborginija i Ferarija, jer se u scenariju spominje i mnogo drugih zanimljivih detalja iz života Feruća, kao i njegova ljubavna priča.

Prati B92 na Viberu

Film/TV

Miloš Miloš: Život i čudna smrt sprskog glumca u Holivudu

Pre više od pet decenija, krajem januara 1966. godine, Beogradom i njegovom čaršijom prostrujala je vest iz dalekog Holivuda da je mladi srpski glumac Miloš Milošević, u svetskoj prestonici filma poznat pod umetničkim imenom Miloš Miloš, pronađen mrtav u kući slavnog glumca Mikija Runija zajedno s njegovom suprugom.

Film/TV sreda 15.11. 17:52 Komentara: 16
strana 1 od 1470 idi na stranu