Antonio Banderas igra italijansku automobilsku legendu

Snimanje filma o životu osnivača čuvene italijanske automobilske Lamborgini Ferućija Lamborginija, koga će glumiti Antonio Banderas počinje za nekoliko meseci. Uloga njegovog najvećeg rivala Enca Ferarija poverena je Aleku Boldvinu.

Izvor: klix.ba
Podeli

Film o životu i delu Feruća Lamborginija trebalo bi da nositi naziv "Lamborgini – legenda". Režiraće ga Majkl Redford, a za scenario, iza kojeg stoji Bobi Moresko, korištena je knjiga koju je o svom ocu napisao Tonino Lamborgini.

Lamborginija će glumiti Antonio Banderas, a film će prikazati njegov život od vremena kada se bavio proizvodnjom traktora i vojnih vozila do momenta u kome je Lamborgini počeo proizvodnju supersportskih automobila, kojima je šezdesetih godina dvadesetog veka postao ljuti rival Enca Ferarija.

"Verujem da će film pokazati svu humanost, energičnost, harizmu i strastvenost mog oca", izjavio je njegov sin Tonino.

Zanimljivo je da se film neće baviti samo rivalstvom između Lamborginija i Ferarija, jer se u scenariju spominje i mnogo drugih zanimljivih detalja iz života Feruća, kao i njegova ljubavna priča.

Prati B92 na Viberu

Film/TV

Večeras dodela Zlatne palme u Kanu

U Kanu će večeras biti dodeljena Zlatna palma jubilarnog, 70. Međunarodnog filmskog festival za koju se takmiči 19 filmova, a nagrada će ove godine imati dijamante u znak obeležavanja jubileja manifestacije.

Film/TV nedelja 28.05. 11:11 Komentara: 0

"Nova škola srpskog filma je rođena"

Udruženje za promovisanje i prikazivanje nezavisnog filma ACID na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu predstavilo je sedam filmova mladih stvaraoca iz Srbije, a novinar lista "L'Humanite" Mišel Levi primetio je da mladi srpski autori gledaju realnost ovog dela Balkana sa lucidnošću.

Film/TV subota 27.05. 13:53 Komentara: 1

U nedelju dodela Zlatne palme u Kanu

U Kanu će u nedelju biti dodeljena Zlatna palma 70. Međunarodnog filmskog festival za koju se takmiči 19 filmova, a nagrada će ove godine imati dijamante u znak obeležavanja jubileja manifestacije.

Film/TV petak 26.05. 09:57 Komentara: 0

"Dejvide Linče, volim te!"

Dejvid Linč je dobio ovacije na svom povratku u Kan posle 15 godina dok se peo na scenu da predstavi treću sezonu serije "Tvin Piks" (Twin Peaks) koja obeležava njegov veliki povratak iza kamere.

Film/TV petak 26.05. 08:39 Komentara: 4
strana 1 od 1417 idi na stranu