Džordž Lukas: “Ratovi zvezda" su za 12-godišnjake

Na nedavnoj proslavi 40-godišnjice “Ratova zvezda”, koja je održana u Orlandu u Floridi, jedan od počasnih gostiju bio je poznati američki režiser Džordž Lukas.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 14.04.2017.

13:30

Džordž Lukas: “Ratovi zvezda
Foto: Gettyimages

Režiser je najavljen kao “kolektivni genije koji je okupio sve prisutne”, a publika je navijala za njega glasno izgovarajući njegovo ime. Na kraju krajeva, reč je o čoveku bez čije mašte, volje i želje ne bi postojala jedna tako velika filmska priča.

Ipak, fanovi koji su prethodno satima kampovali u redovima kako bi prisustvovali događaju verovatno su bili pomalo razočarani kada su shvatili da Lukas baš i nije imao njih na umu kada je stvarao prvi film.

“Znam da ne bi trebalo ovo da kažem, ali ovo je film za 12-godišnjake”, rekao je Lukas i dodao da je reč o projektu prvobitno namenjenom mladim osobama koje stupaju u mračne vode odraslog doba.

“Kada imate 12 godina, na pragu ste ulaska u stvaran svet. Uplašeni ste, ne znate šta će se dogoditi. U pitanju je mala ideja o stvarima na koje bi trebalo da obratite pažnju. Prijateljstvo, iskrenost, poverenje. Život na svetloj strani, izbegavanje mračne strane”, zaključio je režiser.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

108 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: