U Bioskopu u Jagodini ove godine 150 filmova

U Bioskopu u Kulturnog centra u Jagodiji, jednom od svega oko 20 u Srbiji, koji rade i koji je uspeo da sačuva kontinuitet programa, da opstane i radi rentabilno, ove godine biće prikazano 150 filmova domaće i strane produkcije i filmova za decu.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 04.03.2017.

18:25

U Bioskopu u Jagodini ove godine 150 filmova
Foto: Thinkstock

"Pored toga, u planu je organizacija tematskih filmskih revija, kao i revija savremenog francuskog filma na osnovu saradnje sa Francuskim institutom u Beogradu", rekao je danas Tanjugu direktor Kulturnog centra Nebojša Petrović.

Takođe je u planu uspostavljanje slične saradnje sa Gete institutom u Beogradu, koja bi se prvenstveno zasnivala na revijama savremenog nemačkog filma, dodao je on.

Planirane su i organizovane posete bioskopu predškolske i školske dece po cenama sa popustom, a radiće i Letnja bioskopska bašta Kulturnog centra u Akva parku.

"Prošle godine u Bioskopu u Jagodini je prikazano 117 filmova a gledalo ih je oko 7.000 posetilaca "što je značajan podatak za naš cilj da očuvamo bioskopski kontinuitet i da bioskop posluje rentabilno", istakao je Petrović.

Među prikazanim filmovima 32 je bilo namenjeno deci, 20 je bilo domaće proizvodnje i 65 filmova iz evropske i američke kinematografije.

Posebnu pažnju u 2016.godini smo posvetili festivalskim filmovima i filmovima iz produkcije evropskih zemalja koje se poslednjih godina probijaju u sam vrh evropske kinematografije: Danska, Švedska, Norveška... potsetio je on.

U Bioskopu u Jagodini, osim Jagodinaca, filmove gledaju i građani drugih opština Pomoravskog okruga: Ćuprije, Despotovca, Paraćina, Svilajnca i Rekovca, koje u svojim mestima već dugo nemaju biskope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: