"Ljubavni slučaj": Prvi rimejk u istoriji srpskog filma

Studenti filmske škole “Preditor” snimili su prvi rimejk u istoriji srpske kinematografije i to pod nazivom “Ljubavni slučaj” koji će biti prikazan u četvrtak u Domu omladine Beograda s početkom u 20 časova.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 24.01.2017.

13:56

Foto: Facebook / Ljubavni sluèaj - remake 2016

“Ljubavni slučaj” snimljen je na pedesetu godišnjicu od nastanka originala – “Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT" i predstavlja neku vrstu omaža nedavno preminulom Branku Vučićeviću koji je tada bio koscenarista i pomoćnik reditelja.

U glavnim ulogama se pojavljuju: Ljuma Penov, Albin Salihović (prvi put na filmu), Ana Todorović Diallo, Marina Bukvički, Anđelko Beroš, Aleksandar Meda Jovanović i drugi.

Radi se o savremenoj verziji “Ljubavnog slučaja”, koja na provokativan način tretira aktuelne teme, kao što su pitanje izbeglica, homoseksualnosti ili rušenja u Savamali. U tom smislu sledi duh originala, koji je takođe provocirao pre pola veka.

Kombinacijom igranih, dokumentarnih i arhivskih snimaka, sledili smo sličan narativni tok koji je i Makavejev koristio, tako da i u rimejku možemo čuti stručna tumačenja seksologa Dr Aleksandra Miloševića, koji je zamenio čuvenog Aleksandra Kostića, kao i kriminaliste, u čijoj ulozi se ovog puta našao Dr Zvonimir Ivanović, sa Kriminalističko policijske akademije.

Film je specifičan po tome što je devetoro autora ravnopravno potpisano: Petar Mitrović, Zorica Svetličić, Danijela Ćeranić, Gorana Cvetković, Đorđe Cvijović, Jelena Antonić, Aleksa Borković, Savo Reljin i Mila Krsmanović.

Svi autori su radili na adaptaciji originalnog scenarija i odluke o izmenjenim dijalozima su donošene na bazi konsenzusa.

Nakon projekcije filma u velikoj sali Doma omladine ekipa će se predsaviti publici, a ulaz na projekciju je slobodan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: