Glumica Viržin Efira održala posećenu radionicu

Belgijska glumica Viržin Efira, koja tumači glavnu ulogu u filmu “U krevetu sa Viktorijom” Žustin Trije održala je večeras radionicu za studente i mlade autore u okviru 10. “Kustendorfa”.

Kultura

Izvor: Tanjug

Nedelja, 15.01.2017.

22:13

Glumica Viržin Efira održala posećenu radionicu
Foto: Tanjug / Rade Preliæ

Efira je, odgovarajući na mnogobrojna pitanja studenata, rekla da je rad sa rediteljkom Trije takav da ona sprečava da se glumci osete udobno i kreira haos na setu gde su moguće svakakve nezgode, ali sve je u poverenju.

Za Efiru suština procesa rada na filmu je u tome da se glumac potpuno prepusti reditelju, da mu se preda i da ima poverenja u njega/nju i iz tog poverenja je proistekao i kompleksan lik Viktorije. Viktorija je advokat i bavi se krivičnim pravom, a njen ljubavni život je ništavan i prazan. Na jednom venčanju sreće starog prijatelja Vinsenta i naleti na propalicu Sema koga je uspešno odbranila na sudu.

Narednog dana Vinsent je optužen za pokušaj ubistva svoje devojke, jedini svedok je spas zrtve i Viktorija nevoljno pristaje da brani Vinsenta i unajmljuje Sema kao bebisistera, čime počinje niz katastrofa u njenom životu.

Efira je objasnila da je za razliku od Viktorije, koja je jedan mučan karakter, ona potpuno drugačija, mnogo čvršća i stabilnija pa se bojala na početku da igra takvu osobu. “

"Ona komunicira, pregovara, traži na početku prave reči, a onda prava osećanja i pronalazi ih na kraju. Viktorija nije sve vreme snažna, nije nikakav arhetipski lik. Ona tokom filma ima i mnogo pitanja o tome da li je dobra majka, ali film ne daje odgovore"”, rekla je Efira.

Glumica je pomenula da, zahvaljujući finansijama, u Francuskoj mogu da rade komedije koje su malo ličnije i upitala je prisutne u sali “"Prokleta avlija"” šta oni misle o filmu, da li je suviše francuski i dobila odgovor da je film zabavan i duhovit, ali sa veoma kompleksnom junakinjom.

Na pitanje da li je moguće da postoji zaista osoba poput Viktorije, Efira kaže da je očigledno da mnogo toga u filmu dolazi iz realnog sveta. Iako su reakcije poput Viktorijih retko moguće u stvarnosti, u filmu se, prema njenim rečima, prikazuje realna percepcija sveta, odnos prema ljudima, moderna usamljenost. “Iako je fikcija, ovaj film hvata prava osećanja, stavove”, rekla je ona i dodala da je rediteljka Trije odlična u “hvatanju trenutka”, a sve što glumci treba da urade jeste da nauče tekst jer je scenario vrlo detaljno napisan posebno kada je lik Viktorije u pitanju.

Iako neki doživljavaju Viktoriju kao heroinu modernog doba, za Efiru ona nije pobednik, niti njena priča odgovara njenom snaznom imenu.

Efira igra i u novom filmu Pola Verhofena “Ela”, uz Izabel Iper. Ona kaže da je bilo veliko zadovoljstvo sarađivati sa tako izvanrednim rediteljem, koji preispituje sistem, društvo i to radi na tako subverzivan način, dodavši da nije uspeo da snimi film “Ela” u SAD, te se okrenuo francusko-belgijsko-nemačkoj koprodukciji. “On sve izmontira u glavi i malo govori. Ima 78 godina, a opet je tako mlad”, ocenila je Efira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: