Koji filmski psihopata je najrealističniji?

Uprkos tome što na filmskom platnu deluju vrlo zastrašujuće, psihopate nalik Normanu Bejtsu i Hanibalu Lektoru zapravo i nisu toliko realistične kao njihove ‘kolege’ iz stvarnog života.

Kultura

Izvor: Business Insider

Ponedeljak, 05.12.2016.

16:55

Koji filmski psihopata je najrealističniji?
Foto: Screenshot

Grupa belgijskih psihijatara započela je 2013. godine projekat gledanja više od 400 filmova da bi odlučili koji fiktivni psihopata je najviše nalik onima iz realnosti.

Nakon tri godine, desetoro stručnjaka svelo je izbor na 126 fiktivnih likova, a nakon detaljne analize najrealističnijim je proglašen Anton Čigur iz filma “Nema zemlje za starce”.

“Čini se da je Čigur efektno nepovrediv i otporan na bilo kakav vid emocija ili ljudskosti”, obrazložili su.

Tim je objasnio da su ostali likovi bili neuverljivi, jer je njihovo ponašanje bilo suviše ekstremno. Osim tendencije ka nasilju, ponašanje psihopata je zapravo mnogo suptilnije, navodi Biznis insajder.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: