Mašinovođa u Los Anđelesu primio dve nagrade

U egipatskom tetaru u Spilbeerg sali, u Los Anđlesu, održana projekcija našeg filma „Dnevnik mašinovođe“ u okviru promotivne kampanje za nagardu američeke filmske Akademije - Oskar, pišu "Večernje novosti".

Kultura

Izvor: Novosti

Subota, 03.12.2016.

12:45

Mašinovođa u Los Anđelesu primio dve nagrade
Foto: Screenshot

Pred punom salom članova Akademije i gostiju iz sveta filma isticao se Rodžer Donaldson, reditelja filma „Novembar Man“ koji je sniman u Beogradu i u kojem je Lazar Ristovski igrao zapaženu ulogu.

Gost je bio i glumac Iman Kroson, najbolji imitator predsednika Obame, koji je igrao u filmu „Pored puta“, koji je bio gost festa pre tri godine.

Posle projekcije Lazar Ristovski je primio dve nagrade, na skoro završenom ARPA film festivalu za Najbolji film i najbolji scenario.

Novčani deo nagrade je iznosio 1000 dolara.

Pročitajte još: Lazar Ristovski: Mnogo je težak posao gaziti ljude

Posle projekcije je održan koktel na kome se govorilo o šansama našeg filma u borbi za Oskara, ali i o novim projektima koji bi mogli da budu snimani u Srbiji.

Celu kampanju je finansiralo Ministrstvo Kulture republike Srbije kao i FCS.

Kampanje se nastavlja do samog proglašenja nominaacija, a projekcije u Čikagu na festivalu srpskog filma, kao i na festivalu u Palm Springsu će biti iskorišćene za nove promocije filma.

Marketinšku kampanju vodi producentska i marketinška kuća Metakwon film, kao i marketinška agencija SparkiCreative.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: