Njujorški filmski kritičari: Ovo je film godine

Njujorški krug filmskih kritičara proglasio je danas mjuzikl Demijena Šazela "La La Land" za najbolji film godine.

Kultura

Izvor: Beta

Petak, 02.12.2016.

09:10

Njujorški filmski kritičari: Ovo je film godine
Foto: Screenshot

Ta organizacija, koja okuplja filmske kritičare koji rade za medije sa sedištem u Njujorku, objavila je danas preko Tvitera svoje nagrade koje je raspodelila na nekoliko filmova koji se smatraju i pretendentima za Oskara.

Film o odrastanju "Moonlight" osvojio je tri nagrade - Beri Dženkins za najbolju režiju, , Džejms Lakston za najbolju kameru i Maheršala Ali za najbolju sporednu mušku ulogu. Tri nagrade osvojio je i film "Manchester by the Sea", i to Kejsi Aflek nagradu za najboljeg glumca, Kenet Lonegran za najbolji scenario i Mišel Vilijams za najbolju sporednu žensku ulogu.

Mišel Vilijams je ovogodišnja nagrada za sporednu žensku ulogu dodeljena i za ulogu u filmu "Certain women", u režiji Keli Rajhart.

Njujorški kritičari su proglasili Izabel Iper za najbolju glumicu za uloge u filmu "Elle" Pola Verhovena, i u filmu "The Things to Come", Mije Hansen-Lav.

"La La Land", koji će iduće nedelje početi da se prikazuje u bioskopima u Americi, osvojio je samo jednu nagradu, i to za najbolji film. Film sa Emom Stoun i Rajanom Goslingom u glavnim ulogama danas je dobio i najviše nominacija za Nagradu po izboru kritičara, sa 12 nominacija.

Filmovi "La La Land", "Moonlight" i "Manchester by the Sea" vodeći su izbor kritičara u ranoj sezoni holivudskih priznanja. U nedelju će svoj izbor najboljih filmova za ovu godinu objaviti Udruženje filmskih kritičara Los Andjelesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: