Studio "Ledžendari" otkupio prava na Herbertovu "Dinu"

Studio "Legendary Entertainment", autor filmova "Godzilla" i "Warcraft", otkupio je prava na čuveni SF klasik “Dina” Frenka Herbeta, prema kojem će snimiti film i TV seriju.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 22.11.2016.

11:25

Studio
Dine u Oregonu, koje su poslužile kao inspiracija za knjigu

Foto: Rebecca Kennison / Wikimedia Commons

Smeštena u daleku budućnost, “Dina” priča priču o Polu Atreidu, protagosti čiji roditelji prihvataju kontrolu nad pustinjskom planetom Arakis. Nedugo nakon dolaska Atreida na planetu, vojvoda Leto – Polov otac, svrgnut je sa vlasti u puču čija je osnova bila izdaja, a Pol i njegova majka pobegli su u pustinju.

Za produkciju svih projekata biće zaduženi Tomas Tal, Meri Parent i Kejl Bojter, dok će izvršni producenti biti Brajan Herbert, Bajron Merit i Kim Herbert.

Ovo nije prvi put da “Dina” zaživi na filmskom platnu – roman je takođe dobio adaptaciju 1984. godine, koju je režirao Dejvid Linč. Uprkos neuspehu i zaradi od samo 30,9 miliona dolara, film je u skorije vreme dobio kultni status.

Čuveni režiser Aleksandar Hodorovski planirao je 1973. godine adaptaciju u saradnji sa Salvadorom Dalijem, Orsonom Velsom i Mikom Džegerom, ali se njegova zamisao nikada nije ostvarila usled nedostatka novca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: