Snima se film prema nepoznatom Bergmanovom scenariju

Nepoznati scenario, koji je režiser Ingmar Bergman napisao u svrhu saradnje s Federikom Felinijem i Akirom Kurosavom, u film će pretočiti švedska režiserka Suzan Osten, piše list Dagens Nyheter.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 27.10.2016.

18:50

Snima se film prema nepoznatom Bergmanovom scenariju
Foto: Wikimedia Commons

Scenario "64 minuta s Rebekom" napisan je 1969. godine, ali do saradnje trojice slavnih režisera nikada nije došlo.

Tekst je bio neotkriven do ranih dvehiljaditih, kada je Bergman svoju kolekciju poklonio fondaciji koja čuva i poštuje njegov rad.

Brojni Bergmanovi scenariji nikada nisu ugledali svetlost dana kao filmovi, a "64 minuta s Rebekom" ostao je nepoznat čak i najvećim poznavaocima Bergmanovog lika i dela, navodi Bergmanov institut.

Tekst će premijeru doživeti 6. novembra, prvo u vidu radio-drame, a zatim i filma čija se premijera planira za 2018, na 100. godišnjicu Bergmanovog rođenja.

Režiser, kojeg publika i kritičari najviše pamte po filmovima “Divlje jagode”, “Sedmi pečat” i “Persona”, umro je 2007. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: