Hju Lori: Mnogi studiraju medicinu jer su gledali Hausa

Hju Lori dobio je svoju zvezdu na holivudskoj Stazi slavnih.

Kultura

Izvor: Daily Mail

Četvrtak, 27.10.2016.

08:51

Hju Lori: Mnogi studiraju medicinu jer su gledali Hausa
Tanjug / Richard Shotwell/Invision/AP

Skromni glumac ponašao se pomalo nelagodno dok je obasipan hvalospevima (i pokojom prijateljskom uvredom) od dugogodišnjeg saradnika Stivena Fraja, tvorca serije “Dr Haus” Dejvida Šora i Dajen Far, koleginice s kojom igra u seriji “Chance”.

“Ovo nije pravedan svet i priznajem da živim život srećnika i to toliko, da svakog dana očekujem da mi klavir padne na glavu i povrati ravnotežu”, rekao je slavni Britanac.

On je pohvalio Ameriku jer je “izmislila džins, picu i martini”, a to piće opisao je kao “sonet u staklu”.

“Ostatak sveta čezne i u uživa u tim stvarima, zato što ih viđaju na tv-u i filmu... Uživam u pici, zato što Lui C.K. jede picu na početku svake epizode, svake nedelje. Martini volim delom zbog toga što je Frenk Sinatra pio martini. Džins ne nosim često, delom zbog toga što sam jednom video Mita Romnija (američkog biznismena i političara) da nosi farmerke”.

Lori je osvojio dva uzastopna Zlatna globusa 2006. i 2007. za ulogu doktora Hausa i sedam Emi nominacija.
Tanjug / Richard Shotwell/Invision/AP
Ovaj otac troje odrasle dece jedno vreme je bio najplaćeniji glumac na televiziji, bavio se produkcijom, režijom, napisao jedan roman, a ima uspešnu karijeru džez i bluz muzičara.

Rođen je u Oksfordu i komedijom je počeo da se bavi na Kembrudžu, nakon što je mononukleoza prekinula njegovu ambiciju da kao i otac uđe u olimpijski veslački tim.

Lori i Fraj napisali su godišnju reviju kluba komičara na Kembridžu 1981. što im je dalo vetar u leđa za televizijsku karijeru. Zajedno su bili u mnogim slavnim britanskim serijama, uključujući “A Bit of Fry and Laurie”, “Crnu Guju” i “Jeeves and Wooster”.

Fraj je svog “odvratno zgodnog” prijatelja opisao kao “besmisleno talentovanog” za mnoge stvari.

“Ima malo krive noge i bradavice su mu suvše razmaknute, ali je inače gotovo savršen“, našalio se Fraj na proslavi povodom otkrivanja Lorijeve zvezde.

Slavni glumac je nosio elegantno odelo i čarape sa britanskom zastavom i priznao da se oseća privilegovanim što je deo industrije koja, iako trivijalna, oblikuje život ljudi iz celog sveta.

„Upoznao sam mnogo mladih koji su upisali studije medicine zato što su gledali ’Hausa’“, kaže Lori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: