Prednastavak filmova o Supermenu se snima u Srbiji

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas s producentima serijala "Kripton", u produkciji Vorner bros, Dejvidom S. Gojerom, Damjanom Kindlerom i Hauardom Grigsbijem, kao i s direktorkom i izvršnim producentom Vork in progres produkcije Anđelkom Vlaisavljević, s kojima je razgovarao o podsticajima za strane filmske produkcije i planovima za stvaranje regionalnog filmskog centra u Srbiji.

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 25.10.2016.

13:36

Prednastavak filmova o Supermenu se snima u Srbiji
Dejvid Gojer sa Aleksandrom Vuèiæem (Foto: Tanjug / Rade Preliæ)

Premijer je istakao da je uredba, koja je usvojena prošle godine, omogućila dolazak više stranih produkcija zainteresovanih za snimanje u Srbiji i naglasio da je ona podsticajna kako za strane, tako i za domaće filmske produkcije, ukazavši na to da će Vlada Srbije nastaviti da pronalazi načine kako bi olakšala rad filmskim radnicima u našoj zemlji.

“Ovakvi projekti su važni za Srbiju ne samo u ekonomskom, već i u marketinškom smislu. Moramo da radimo na kreiranju pozitivne slike o filmskom potencijalu Srbije i podstičemo internacionalne produkcije da izaberu našu zemlju kao odredište za svoje projekte”, zaključio je premijer Vučić.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Dejvid Gojer je zahvalio srpskoj Vladi na podršci koju pruža filmskim produkcijama i istakao da Srbija ima kvalitetan kadar, velike mogućnosti i potencijale za snimanje filmova.

On je podsetio da su se do sada u Srbiji snimali niskobudžetni filmovi, a da je, zahvaljujući podsticajima Vlade Srbije, najavljen dolazak većih produkcija.

"Beograd u svetu filma ima pozitivan imidž kao destinacija za snimanje filmova. To je ujedno i prilika da mladi ljudi iz srpskog sveta filma rade sa najboljim svetskim filmskim radnicima i da na taj način steknu iskustvo koje će kasnije primenjivati u svom radu", istakao je Gojer.

Holivudskom producentu Dejvidu Gojeru ovo je treći projekat koji snima u Srbiji.

Napisao je nekoliko scenarija zasnovanih na strip junacima, među kojima su "Betmen", "Supermen", "Ghost Rider" i "Blade". Neki od njegovih ekranizovanih scenarija su: "Blade Trilogy", "The Dark Knight Trilogy" Kristofera Nolana, "Dark City", "Man of Steel".

Gojer je režirao četiri igrana filma: "Zig Zag", "Blade: Trinity", "The Invisible", "The Unborn". Radio je i kao koscenarista video-igara: Call of Duty i Call of Duty, Black ops II. Dobio je nagradu Saturn za najbolji scenario "Batman Begins", kao i drugu nominaciju za "Dark City", i bio nominovan za četiri Hugo nagrade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: