Da li se sećate kvaliteta video-kaseta? (VIDEO)

Mlađe generacije se verovatno ne sećaju VHS kaseta, koje je početkom dvehiljaditih zamenio DVD format. Sa pojavom revolucionarno boljeg kvaliteta slike, kasete su otišle u zaborav, ali,da li je njihov kvalitet zaista bio toliko loš?

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 20.10.2016.

16:23

Da li se sećate kvaliteta video-kaseta? (VIDEO)
Foto: Thinkstock

Format DVD je predstavljen 1995. godine, ali je tek početkom dvehiljaditih počeo da potiskuje VHS kasete iz upotrebe. Naravno, kvalitet je bio dosta bolji i od tada ne pristajemo ni na šta manje od blu-rej kvaliteta slike.

Jutjuber poznat pod imenom The 8-Bit Guy, koji se bavi tehnološkim izumima, snimio je video-prikaz u kojem proverava kvalitet nekadašnjih video-kaseta, posebno filmova, upoređujući ih s današnjim visokokvalitetnim formatima.

On je koristio video-kasetu sa filmom “Povratak u budućnost“ i rezultati eksperimenta su manje-više očekivani. VHS je zaista bio siromašnog formata.

Čak i nova, nekorišćena VHS kopija ovog filma bila je lošeg kvaliteta, koju je koristio za drugi deo eksperimenta kako bi dokazao nivo kvaliteta.

Obaj jutjuber je takođe film “Povratak u budućnost“, ali visokog kvaliteta, sa svog računara presnimio na kasetu i rezultat je bio zapanjujući.

Pogledajte video-snimak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: