Četiri srpska filma u Kotbusu ovog novembra

Filmski festival u Kotbusu, usredsređen na istočnoevropski film i kinematografije tog regiona, biće 26. put održan od 8.do 13. novembra, a na programu će biti i četiri srpska ostvarenja, objavljeno je na sajtu Filmskog centra Srbije.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 20.10.2016.

10:15

Četiri srpska filma u Kotbusu ovog novembra
Kadar iz filma Dobra žena

U glavnom takmičarskom programu, predviđenom za dugometražne filmove, među 12 ostvarenja našao se film "Svi severni gradovi" Daneta Komljena, a u programu kratkometražnih filmova je "Tranzicija", višestruko nagrađivani kratki igrani film Milice Tomović.

Publika u Kotbusu će biti u prilici da pogleda i "Dobru ženu", prvu filmsku režiju Mirjane Karanović, koja je i članica međunarodnog žirija ovogodišnjeg izdanja festivala.

U programu "Spektrum" koji, kako se navodi u eksplikaciji festivala, "teži da iznalazi i prati filmske trendove sutrašnjice", biće prikazana "Inkarnacija", celovečernji debi mladog Filipa Kovačevića.

"Inkarnacija" je na programu 8. novembra, a 8. i 9. novembra ovo ostvarenje biće prikazano i na festivalu u Helsinkiju.

Pre svega toga, Kovačevićev film će danas videti publika "Screamfesta" u Los Anđelesu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: