"Dnevnik mašinovođe" na festivalskoj turneji

Film "Dnevnik mašinovođe", koji je svetsku premijeru imao na festivalu u Moskvi ovog leta, nastavlja svoj život na inostranim festivalima.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 27.09.2016.

13:48

Srpski kandidat za nagradu Oskar biće prikazan već sutra na Raidance film festivalu, gde će se ostvarenje scenariste i reditelja Miloša Radovića, naći među deset filmova u zvaničnom, internacionalnom takmičarskom programu prestižnog festivala koji se odžava u Londonu od 21. septembra do 02. oktobra.

Ulaskom u takmičarski program film "Dnevnik mašinovođe" ravnopravno konkuriše za nagrade: najbolji film, najbolji reditelj, najbolji scenario, nabolji i glumac i najbolja glumica..

Sledi prikazivanje na Varšavskom festivalu, koji će se održati od 07. do 16. oktobra u programu nezavisnih, autorskih filmova – "Slobodni duh", kao i Festivalu u Stokholmu, koji se održava od 09. -20. novembra, gde će se naš film takmičiti za glavnu nagradu – "Brozanog konja" i nagradu publike.

U međuvremenu publika će moći da ga vidi i na jubilarnom četrdesetom Sao Paulo International film festivalu, koji se održava od 20. oktobra do 2. novembra.

"Dnevnik mašinovođe" sa Lazarom Ristovskim u dvostrukoj ulozi, glumca i producenta, biće prikazan i na najvećem filmskom festivalu u Austriji na kome se prikaže oko 300 ostvarenja. Svake godine festival u Beču, koji se održava od 20. oktobra do 02. novembra, poseti oko 100.000 gledalaca.

Ovo ostvarenje biće prikazano i na prestižnom ARPA Film Festivalu, ujedno najvećem festivalu nezavisnog filma u srcu Holivuda, 05. novembra u glavnom programu, kada će se takmičiti u konkurenciji za najbolji film.

U filmu "Dnevnik mašnovođe" glavne uloge poverene su Lazaru Ristovskom, Petru Koraću, Mirjani Karanović, Jasmini Đuričić, Mladenu Neleviću...

Film se trenutno prikazuje na repertoaru domaćih bioskopa širom zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: