Dodeljene nagrade PAFF festivala

Večeras je u Dvorani Kulturnog centra Pančeva, svečanom ceremonijom dodele nagrada završen treći Film Festival - PAFF, internacionalni takmičarski festival autorskog dugometražnog i kratkog filma, koji se održavao na više lokacija u Pančevu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Takmičarski filmski program ovogodišnjeg PAFF-a odvijao se u okviru dve selekcije: „Svetionici„ i „Rani radovi”. Nagradu Svetionik za najbolji film dobio je film „Eldorado XXI” Salome Lamas, za „formalno radikalan portret ekstremne tegobe koji kontinuirano ukazuje i problematizuje svoju autsajdersku poziciju”.

Posebno priznanje žirija dobio je film Ane Rusilon „Ja sam narod”, za „intiman pristup i precizan rediteljski postupak koji uspeva da kreaira prostor za svoje protagoniste, kako bi se uhvatili u koštac sa istorijom i reflektovali je dok se odvija pred njihovim očima”. Nagrada Dimnjak, za najbolji kratki film dodeljena je filmu „Deset blokova dalje” Mikija Polonskog, navodi se u saopštenju organizatora festivala.

Žiri je nagradio i filmove: „Park” Rande Maroufi za najbolju režiju, „Tranzicija” za najbolju montažu - Jelena Maksimović, „Bela ptica” za najboljeg direktora fotografije - Ivan Marković, „Pod suncem” za najbolji scenario - Qiu Yang, „Lisica” za najboljeg glumca - Nikos Zegkinoglou i „Anna” za najbolju glumicu - Evgenia Dodina.

Prati B92 na Viberu

Film/TV

Hali Beri: Moj Oskar nije značio ništa

U svom čuvenom govoru koji je održala prilikom primanja Oskara 2002. za najbolju glumicu, Hali Beri je statuu posvetila "svakoj bezimenoj, bezličnoj, obojenoj ženi, koja sada ima šansu jer su joj se vrata noćas otvorila".

Film/TV četvrtak 29.06. 09:09 Komentara: 15
strana 1 od 1424 idi na stranu