Film Mela Gibsona u Veneciji izazvao 10-minutne ovacije

Drama “Hacksaw Ridge” Mela Gibsona dobila je 10-minutne ovacije na Filmskom festivalu u Veneciji, što je prava retkost na festivalima tog tipa.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 06.09.2016.

08:47

Film Mela Gibsona u Veneciji izazvao 10-minutne ovacije
Foto: Tanjug / Ettore Ferrari/ANSA via AP

Prema pisanju sajta Deadline, posle šest minuta ovacija, Gibson i glumci Endrju Garfild, Vins Von, Hugo Viving, Tereza Palmer i Luk Brejsi izašli su pred publiku.

“Hacksaw Ridge” oslikava stvarni život Dezmonda T. Dosa, pacifiste koji se pozvao na prigovor savesti i, uprkos tome što nije nosio oružje, uspeo je da spase 75 vojnika u Bici na Okinavi bez ijednog ispaljenog metka.

Garfild, koji tumači ovu ulogu, kaže da je Dezmond Dos jednostavan čovek.

“Znao je u srcu, u samoj srži svog bića, da ne treba da uzme drugom čoveku život”, rekao je Garfild na konferenciji za novinare.

“Hacksaw Ridge” predstavlja visok ulog za Gibsona i reditelj se u Veneciji potrudio da ne izazove bilo kakve kontroverze. Zato je izbegao odgovor na pitanje da li film s protagonistom koji mrzi oružje zapravo predstavlja odgovor na debatu o kontroli naoružanja u SAD.

“Čovek koji odbija da dodirne oružje i učini nešto mnogo veće od ubijanja u ratu ima visoke standarde življenja... Morate da volite takvog ratnika i ukažete mu čast u filmu. Nadam se da je ovaj film u tome uspeo”, rekao je Gibson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: