Beogradska premijera "Dnevnika mašinovođe" u septembru

Beogradska premijera filma "Dnevnik mašinovođe" Miloša Radovića zakazana je za 14. septembar u Sava Centru, dan kasnije film će imati priliku da pogleda i novosadska publika, a potom i publika u drugim gradovima Srbije, najavio je danas distributer "Art Vista".

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 23.08.2016.

13:33

Beogradska premijera
Foto: YouTube Screenshot

Film je na tek završenom Sarajevo film festivalu nagrađen priznanjem "Youth Audience Award" - Nagrada mlade publike, a publlika je Radovićevom filmu dala visoku ocenu 4,60.

"Dnevnik mašinovođe" je na Sarajevo film festivalu prikazan u okviru programa "Pretpremijere", u punoj sali Narodnog pozorišta, gde su Radović, glumac i producent filma Lazar Ristovski i sarajevski glumac Haris Burina, dočekani ovacijama.

Nakon poslednje scene ove tragikomične priče o "nevinim ubicama", mašinovođama, tokom kojeg se publika glasno smejala i tugovala sa junacima filmske priče, ekipa je ispraćena dugim aplauzom.

U ovoj komediji-melodrami glavni junak je Ilija, koga tumači Ristovski, šezdesetogodišnji mašinovođa, na korak do penzije.

Njegov devetnaestogodišnji usvojeni sin Sima priprema se da nastavi porodičnu tradiciju, a Ilija ga upoznaje sa poslom i činjenicom da su nesreće neizbežne.

U filmu igraju i Petar Korać, Nina Janković, Mirjana Karanović, Jasna Đuričić, Mladen Nelević, Danica Ristovski, Haris Burina, Tihomir Stanić, Pavle Erić…

Karte za beogradsku premijeru su već u prodaji i mogu se kupiti na blagajni Sava Centra, kao i na prodajnim mestima Eventima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: