Šerbedžija o Srbiji i Hrvatskoj: Mora se reći "Ne više"

Glumac Rade Šerbedžija kaže u intervjuu za Danas da je zgrožen što u Hrvatskoj žele da Stepinca proglase svecem i što je nedavno Miru Barešiću podignut spomenik.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 16.08.2016.

11:21

Šerbedžija o Srbiji i Hrvatskoj: Mora se reći
Foto: Getty Images

"Ne mogu verovati da je tako nešto moguće i čekam da, a to će se sigurno dogoditi, progresivna javnost u Hrvatskoj zaustavi to i kaže 'Ne više'. To isto mislim i o Srbiji. Znam da ni tamo nije drugačije. To su užasne stvari. Ali verujem u svest naroda i u progresivnu snagu naroda. I siguran sam da će se sve to ponovo staviti na svoje mesto", kaže Šerbedžija.

Na pitanje novinara lista Danas da li se plaši da će ponovo doći vreme kada će od njega tražiti da bira stranu zbog pogoršanja odnosa Srbije i Hrvatske, on naglašava da je "uvek na strani svih onih ljudi dobre volje, koji su protiv rata, koji su za bratstva, zajednički život".

Šerbedžija o događajima i ljudima koji su presudno uticali na život i karijeru govori i u knjizi "Do poslednjeg daha" u izdanju Samizdata B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

129 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: