Beograd u bolivudskom filmu videlo tri miliona ljudi

Bolivudski blokbaster "Oopiri", rimejk francuskog filma "Nedodirljivi", koji je prošle godine sniman na ulicama Beograda, trenutno se prikazuje u više od 1.000 bioskopa u Indiji i za tri sedmice videlo ga je preko 3,5 miliona gledalaca, saopštila je danas beogradska produkcijska kuća "Clockwork Production".

Izvor: Tanjug
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

U znak zahvalnosti, indijska produkcijska kuća PVP films napravila je montažu scena snimanih u glavnom gradu Srbije sa porukom "Beograde, hvala na ljubavi i podršci".

Film potpisuje indijska kuća PVP, dok je izvršnu produkciju sa srpske strane vodio "Clockwork Production".

Izvršni direktor "Clockwork" produkcije Alek Conić ističe da veliki uspeh filma "Oopri" stavlja Beograd na mapu gradova pogodnih za snimanje filmova i pruža šansu gradu da od filmske industrije počne da zarađuje milione, poput nekih drugih gradova u okruženju.

"Snimanje prvog bolivudskog filma u Srbiji za nas je predstavljalo izuzetnu čast. Pokazali smo da imamo filmske stručnjake koji rame uz rame mogu da rade sa najvećim svetskim produkcijama, na šta sam jako ponosan. Grad Beograd i sve gradske službe izašle su u susret svim zahtevima snimanja u najkraćem roku, a naši sugrađani pokazali gostoprimstvo i veliku toleranciju", naglasio je Conić.

Conić smatra da film "Oopri" otvara vrata i za druge indijske produkcije.

"Ako se u Bugarskoj godišnje snimi između 30 i 40 velikih filmova, ne postoji razlog da se u Srbiji ne snimi makar 10", kaže izvršni direktor "Clockwork" produkcije i dodaje da Češka od stranih filmskih produkcija godišnje inkasira i do 270 miliona evra.

Film "Oopri" je prvo ostvarenje indijske produkcije koje je snimano u Srbiji.

U glavnim ulogama su indijske zvezde Akineni Nagarjuna i Karti Sivakumar, ili kako kažu producenti, "indijski Harison Ford i Tom Kruz".

Radnja prati život milijardera vezanog za invalidska kolica, kome dolazi novi staratelj da brine o njemu, njihove različite poglede na svet i prijateljstvo koje se rađa između dvojice naizgled nespojivih ljudi.

Snimanje u Beogradu je trajalo 20 dana, a velika filmska ekipa (samo iz Indije bilo je više od 80 članova) privlačila je pažnju mnogih Beograđana, koji su pratili vratolomije kaskadera po ulicama glavnog grada.

Film/TV

"Slepi putnik na brodu ludaka" u domaćim bioskopima

Igrani film „"Slepi putnik na brodu ludaka"“, u produkciji RTS-a u režiji Gorana Markovića, prikazivaće se od srede, 29. marta, u bioskopima širom Srbije. Tema filma je poslednji period života znamenitog srpskog pripovedača Petra Kočića, u duševnoj bolnici na Guberevcu, u okupiranom Beogradu 1916. godine.

Film/TV ponedeljak 27.03. 16:49 Komentara: 0

Novi "Čuvari galaksije" stižu u bioskope

Marvelovi „Čuvari galaksije Vol. 2“ nastavljaju avanture tima koji prelazi krajnje granice kosmosa. Čuvari moraju da se bore da bi održali svoju novostvorenu porodicu na okupu dok razotkrivaju misteriju pravog porekla Pitera Kvila.

Film/TV ponedeljak 27.03. 14:20 Komentara: 2

Pola veka filma "Skupljači perja"

"Bože, ako mi podariš još jedan život posle smrti, dopusti da budem Ciganin, dopusti da sam izaberem jedan od puteva - put radosti koji će od mene načiniti srećnog čoveka ili put smrti u susret sa tobom", govorio je Aleksandar Petrović, koji je pre 50 godina snimio kultni film "Skupljači perja".

Film/TV ponedeljak 27.03. 11:54 Komentara: 6

Objavljen program Martovskog festivala

Najstariji domaći filmski festival Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, popularni Martovski festival, od prvog izdanja bio je najvažnija, a u nekim periodima i jedina, platforma u okviru koje su domaći filmski autori mogli da prezentuju publici i inostranim kolegama svoje dokumentarne, eksperimentalne, animirane i kratke igrane filmove.

Film/TV petak 24.03. 19:05 Komentara: 0
strana 1 od 1398 idi na stranu