Palić: Nagrada publike filmu "Ubica čistog srca"

Mađarska krimi komedija "Ubica čistog srca" reditelja Atile Tila o bandi ubica u invalidskim kolicima očarala je publiku 23. Festivala evropskog filma Palić, koja je ovom ostvarenju dala najviše glasova na sajtu festivala, saopštili su organizatori.

Kultura

Izvor: Tanjug

Nedelja, 24.07.2016.

10:04

Palić: Nagrada publike filmu
Foto: Vimeo Screenshot

Drugi po redu film po ukusu palićke publike je "Dnevnik mašinovođe" Miloša Radovića, crnohumorna komedija sa Lazarom Ristovskim u glavnoj ulozi, kojoj je inače žiri festivala dodelio Specijalno priznanje.

"Toni Erdman", ovogodišnjeg dobitnika Zlatnog tornja za najbolji film, publika festivala je takođe prepoznala dodelivšu mu treće mesto. Najbolji film po glasovima publike je osvojio Statuu Gorki list. Nagrade najboljim ostvarenjima 23. Festivala evropskog filma uručene su prošle večeri na Letnjoj pozornici Palić.ž

"Zlatni toranj" za najbolji film je dobilo ostvarenje "Toni Erdman" Maren Ade, dok je "Palićki toranj" za najbolju režiju osvojio rumunski reditelj Kristijan Munđiju za film "Matura".

Pored "Dnevnika mašinovođe", Specijalno priznanje internacionalnog žirija dobio je poljsko-švedski film "Ljubav je gorka" u režiji Tomaša Vasilevskog, a međunarodni žiri kritike takmičarskog programa "Paralele i sudari" za najbolji film je proglasio "Stazu od ljiljana" Benedeka Fligaufa.

Festival evropskog filma Palić održao se od 16. do 22. jula na više lokacija kraj jezera Palić i u Subotici. Prikazano je više od 100 filmova raspoređenih u 13 programskih celina uz prisustvo velikog broja gostiju iz cele Evrope.

Kills on Wheels TRAILER (English subtitled) from Hungarian National Film Fund on Vimeo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: