Nova domaća komedija: Kojo i Prva predstavljaju "Stado"

Danas je u bioskopu Cineplexx u šoping centru Ušće publici predstavljeno film "Stado" koji produkcijska kuća "K12" snima u koprodukiciji sa Prvom televizijom, Ministarstvom kulture i informisanja, Filmskim centrom Srbije i bioskopom "Cinepelexx".

Kultura

Izvor: Minja Simiæ

Sreda, 29.06.2016.

15:51

Nova domaća komedija: Kojo i Prva predstavljaju
Tim koji dobija, Foto: Prva Tv/Aleksandar Krstoviæ

Stado je urnebesna satirična komedija o životu iza kamere. Neizlečivi entuzijasti, slepi za objektivne okolnosti stavljaju na kocku svoju egzistenciju u želji da naprave umetničko delo.

Nikola Kojo po prvi put seda u rediteljsku stolicu. Njegov prvenac je film "Stado", a na pitanje otkud ambicije da zađe i u rediteljske vode šaljvo odgovara:

"Pa, kada može Laza Ristovski mogu i ja (smeh)", i dodaje da je ideja došla sasvim slučajno:

"Reditelj će biti zbog obaveza odsutan neko vreme, pa ću ja, kao idejni tvorac celog projekta preuzeti rediteljsku palicu".
U rediteljskoj stolici, Nikola Kojo, Foto: Prva Tv/Aleksandar Krstoviæ
Goran Gajić tako dobija potpuno novu ulogu. On će ovoga puta biti supervizor režije.

"Iza nas je prva nedelja snimanja i Nikola odlično vlada setom. Uskoro ću mu ja smetati (smeh). Obojica po nešto prvi put u životu radimo: on prvi put režira, a ja sam po prvi put supervizor režije. Nikola ima veliko iskustvo na filmu i on će do kraja posao odlično odraditi", priča Goran Gajić.
Manja Grèiæ, generalna direktorka Antena grupe, Foto: Prva Tv/Aleksandar Krstoviæ
"Odmah sam znala da Prva televizija treba da bude u ovom "stadu" jer kvalitet bira kvalitet", ističe Manja Grčić i dodaje da je sigurna da će film "Stado" postići veliki uspeh te da bi od proleća na Prvoj televiziji mogli da očekujemo i seriju.

U filmu Nikola Đuričko tumači lik direktora televizije, a direktorka Prve televizije kaže da je on još nije pitao za savet:

"Nije me konsultovao (smeh), ali moram da priznam da sam u scenariju pronašla mnogo situacija sa kojim se i ja suočavam u svom poslu".
Ekipa filma, Foto: Prva Tv/Aleksandar krstoviæ
"Stado" je priča koja može da bude ispričana na mnogo jezika i u mnogo država, pa čak i u mnogo različitih vremena. Do sjaja i blještavila crvenhog tepiha na svečanoj premijeri se ne dolazi putem posutim ružama već kompromisima, borbom pa i paktom sa đavolom ako je potrebno. Baš zato što ih se tematika filma tiče, za glumca Zorana Cvijanovića snimanje ovog filma predstavlja sreću.

"Ovaj film nas se mnogo tiče. Povezala nas je strast i verujem da će na kraju "Stado" biti jedna uspešna komedija. U njemu igraju glumci koji su igrali bar u jednom od 10 filmova koji su među najgledanijim u poslednjih 50 godina što dovoljno govori", iskren je Zoran Cvijanović.
Na zadovoljstvo fanova, jedna od glavnih uloga u filmu "Stado" pripala je Vesni Trivaliæ / foto: prva tv / aleksandar krstoviæ
Da je u pitanju uspešan projekat govori i prisustvo glumice Vesne Trivalić koja već dugo godina živi u inostranstvu.

"U filmu branim ljubav kojoj životna dob ne može ništa. Snimila sam dve scene i krenula sam na malo drugačiji put. Posebno se radujem što ću igrati sa Natašom Ninković. Nas dve smo do sada igrale samo jednom zajedno i ja sam u toj replici rekla samo: "Ah", a mislim da zaslužujemo mnogo više što će nam ovaj film i omogućiti", priča Vesna Trivalić.
Foto: Promo
Deo uspešne ekipe je i glumac Nikola Đuričko koji se veoma raduje što njen deo:

"Drago mi je da sam deo Kojinog juriša. Kada sam čuo o čemu se radi uopšte mi nije bilo bitno koja će mi uloga pripasti već samo da budem deo ekipe i nadam se da ćemo imati mngo uspeha".
Nevena Madžareviæ, Nikola Ðurièko i Zoran Cvijanoviæ / Foto: prva tv / aleksandar krstoviæ
Producentkinja Biljana Prvanović nije imala naročito težak posao ovoga puta.

"Da nije bilo dve dame, Manje Grčić sa Prve televizije i Gage Tašić iz "Cineplexxa" sve bi bilo mnogo teže. One su prve pomogle, a onda je došlo i ostalih 29 sponzora", kaže Biljana Prvanović i ističe da među sponzorima nema malih i velikih već su svi podjednako bitni.

Objašnjavajući zbog čega je Cineplexx deo filma "Stado", Dragana Tešić ispred Cineplexxa kaže da su oni odmah shvatili da je ovo pravi film za njih.
Foto: Promo
"U pitanju je impresivan tekst i tim koji uvek pobeđuje. Kada sam dobila scenario u isto vreme smo ga čitali kolege iz Sarajeva i Zagreba i ja i razmenjivali smo potpuno identične poruke, a to je da smo se zaista ismejali. Apsolutno smo uvereni da će ovaj film imati veliku publiku kako u bioskopu tako i kraj malih ekrana".​
Foto: Promo
Uspeh je sa ovakvom ekipom zagarantovan, a publiku očekuje premijera već na jesen, zakazana je za 24. novembar, dok će početkom sledeće godine gledaoci moći da uživaju i u seriji i to na Prvoj televiziji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: