Riječani odali počast liku iz 'Igre prestola'

Porodica jednog riječkog književnika u subotu je u centru Rijeke zapalila sveće za jednog od najomiljenijih likova iz TV serije 'Igra prestola'. I Riječanima i turistima se ovaj gest prilično svideo...

Kultura

Izvor: 24sata.hr

Nedelja, 29.05.2016.

20:10

Riječani odali počast liku iz 'Igre prestola'
Foto: Screenshot

U poslednjoj epizodi trenutno najpopularnije TV serije na svetu svoj život za plemeniti cilj žrtvovao je Hodor.

Hodor je bio jedan od najomiljenijih likova nekoliko desetina miliona gledalaca širom sveta, a mnogi od njih odali su mu počast na različite načine, najčešće na društvenim mrežama.

Porodica riječkog kolumniste, muzičara i književnika Zorana Žmirića odlučila je da oda počast Hodoru na Jadranskom trgu, gde je izložila njegovu fotografiju i zapalila nekoliko sveća. Na ideju je došla njegova ćerka Hana, a njeni otac i majka podržali su njenu zamisao.

Reakcije Riječana, ali i turista, bile su vrlo zanimljive, napisao je Žmirić na svom profilu. Brojni prolaznici, naročito mladi, zastali su i fotografisali neobičan prizor.

Na brojnim društvenim mrežama ubrzo su se našle fotografije njihovog spomen-obeležja koje je malo koga ostavilo ravnodušnim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: