"Sa Batom sam snimila Radovana III, ali nije prikazan"

Bata je i mom Draganu bio uzor. Dok je Bata igrao u Beogradskom dramskom pozorištu, Dragan je kao klinac sa svojim društvom sa Crvenog krsta išao da ga gleda - kaže između ostalog Milena Dravić za Danas povodom smrti Bate Živojinovića.

Kultura

Izvor: Danas

Sreda, 25.05.2016.

10:20

Foto: Screenshot

Prema njenom mišljenju, mnogi filmovi ne bi mogli da se snime da nije bilo Bate, njegovog ogromnog talenta, snage i volje da gura ekipu napred.

Zato su reditelji tražili s njim da sarađuju, jer su znali da film u koji ulaze zajedno sa Batom mora da se završi kako treba - ističe Dravićeva i dodaje kako je Bata Živojinović bio i sjajan partner.

- Mislim da je naša zajednička scena u "Sutjesci" jedna od neponovljivih. Zajedno smo radili i ogromnu televizijsku seriju "Radovan III" po tekstu Dušana Kovačevića koja nikada nije prikazana. U Ateljeu se paralelno igrala ta predstava sa Zoranom Radmilovićem, međutim, televizija je donela odluku da glumačka podela u seriji bude potpuno drugačija. Tako je Bata dobio ulogu Radovana, ja sam igrala Katicu, Dragan Jelenčeta, Olivera Marković Rumenku, Rade Marković dedu ... Ta serija je snimljena a onda je zauvek nestala. Ne znam zašto, ali nikada nije imala šansu da se vidi - ispričala je Milena Dravić. Opširnije u sutrašnjem izdanju lista Danas

Izvor: danas.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: