BBC radi na novoj verziji najjezivijeg crtanog filma

Medijska kuća BBC i globalni provajder Netfliks trenutno rade na novoj verziji jednog od najtraumatičnijih dečijih klasika svih vremena.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 30.04.2016.

09:40

BBC radi na novoj verziji najjezivijeg crtanog filma
Foto: Screenshot

Za novu animiranu adaptaciju klasične novele “Watership down“ pisca Ričarda Adamsa izdvojen je budžet od 20 miliona funti.

Priča prati živote zečeva koji nakon katastrofalnog uništenja staništa beže i pokušavaju da započnu novi život.

“Pre Harija Potera postojao je roman ’Watership down’, jedna od najuspešnijih i najprodavanijih knjiga svih vremena, rekao je Metju Rid iz BBC-ja.

“Izvanredno je imati tu mogućnost da novim generacijama predstavite ovaj moderan klasik, koji će oživeti izvanredna ekipa glumaca i talentovani tim animatora“, dodao je.

U animaciji iz četiri dela učestvovaće glumci Džejms Mekavoj, Nikolas Holt, Džon Bojega i Ben Kingsli, piše "Independent".

Scenario je pisao Tom Bidvel, a seriju će režirati Noam Muro, koji se proslavio filmom “300: Rise of an empire“.

Film će u Velikoj Britaniji biti emitovan sledeće godine na televizijskom kanalu BBC1, a svetsku premijeru imaće na Netfliksu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: