Prvi srpski fantastični film "Procep" sa zvezdama

Film "Procep" reditelja Dejana Zečevića, koji je premijeru imao 6. marta u Sava centru na zatvaranju 44. Festa, od sutra će biti na redovnom repertoaru domaćih bioskopa, najavio je distributer "Taramaunt".

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 27.04.2016.

09:22

Prvi srpski fantastični film

U naučno-antastičnom ostvarenju producenata filmova "Mamula" i "Zona mrtvih", Liz Vejd, agent CIA, koja je "spavač" u Beogradu, dobija zadatak da se pridruži timu srpskih i američkih agenata koji su poslati da nađu američki špijunski satelit koji se srušio negde u Srbiji i da izvuku informacije koje bi razotkrile misteriju zašto je došlo do pada.

Međutim, kada stignu na lokaciju, otkriće da je umesto satelita nešto drugo došlo iz svemira, nešto što nije sa ovog sveta. Dok im vreme ističe, agenti će morati da se izbore sa zlom koje ih okružuje i da shvate šta se dogodilo u svemiru, pre nego što nastupi apokalipsa. Razvoj filma "Procep" počeo je odmah nakon premijere filma "Mamula", kad su producenti Milan Todorović i Marko Jocić želeli da nastave svoj uspeh, a reditelj Dejan Zečević pridružio im se s jednostavnom idejom - astronaut u podrumu u jednom srpskom selu, okružen religioznim ikonama i staricom koja se moli ispred njega.

Todoroviću i Jociću je ovo bilo zanimljivo i unajmili su scenariste Berija Kitinga i Milana Konjevića da razviju priču. Insistirali su na tome da glavni lik bude pisan isključivo za Kena Forija, koji je već s njima radio na filmu "Zona mrtvih".

Fori se sa zadovoljstvom priključio projektu, jer je smatrao da se glavni lik razlikuje od njegovih prethodnih uloga. Iako njegov lik na početku deluje kao stereotipni heroj, on će se u toku priče promeniti u nešto što je slično Džek Nikolsonovom liku Džeka Torensa u "Isijavanju".

Katarina Čas se priključila ekipi nakon završenog snimanja filma "Deni Kolins" u kome igra s Alom Paćinom, i BBC-ijeve serije "Nemi svedok", a glumačku ekipu zaokružili su srpski glumac Dragan Mićanović i Monti Markam, filmski i televizijski veteran poznat po ulogama u ostvarenjima "A-tim", "Čuvari plaže" i uspešnom hororu iz 2015. "Mi smo još tu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: