"Taksista" vozi počasni krug

Krajem prošle nedelje u njujorškom bioskopu "Bikon", čuveni glumac Robert de Niro, stao je pred 3.000 gledalaca i obratio im se: "Svakoga dana za proteklih 40 godina prilazio mi je bar jedan čovek govoreći... pogodite šta? Hajmo svi u glas!" "Talking to me?" Gotovo jednoglasno odgovorila mu je cela sala.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 26.04.2016.

10:27

Foto: YouTube Screenshot

Uz De Nirovu molbu (koja nije uslišena) da se publika ne smeje kada sa ekrana čuje istu rečenicu koja je već deo istorije svetske kinematografije, ovako je otpočela svečana projekcija "Taksiste" Martina Skorsezea, a povodom četiri decenije legendarnog filma.

Na obeležavanju jubileja, u okviru festivala Trajbeka, uz glavnog glumca i reditelja, okupili su se i ostali članovi ekipe.

U glavnim ulogama, u ovom ostvarenju, bili su Robert de Niro, Harvi Kajtel, Sibil Šepard i tada trinaestogodišnja, nepoznata devojčica po imenu Džodi Foster.

Ovogodišnja projekcija filma bila je lep izgovor da se okupi stara ekipa i priseti davnih dana, kada su svi bili, ili relativno poznati ili, kao u slučaju Džodi Foster, potpuno nepoznati filmskom svetu.

Okupljanju su osim glumačke ekipe prisustvovali reditelj Martin Skorseze, scenarista Pol Šreder i producent Majkl Filips.

Najteži deo u filmu, prisećali su se kroz smeh Skorseze i Filips, bio je nagovoriti čuvenog kompozitora Bernarda Hermana da radi muziku za film. Herman je do tada radio muziku za čuvenu seriju “Twilight Zone” i za Hičkokove napete trilere, bio je poznat po stvaranju muzike koja odaje rast tenzije, što je upravo trebalo Skorsezeu.

Kada su mu se prvi put obratili, Herman je kratko odgovorio: “Ne radim filmove o vozačima taksija”, ali, na svu sreću, nakon čitanja scenarija, pristao je na saradnju.

Razgovor ekipe filma sa prisutnom publikom prošao je u opuštenoj atmosferi, a prisutni su imali prilike da čuju još interesantnih anegdota sa snimanja.

Sada, kada su svi oni svetski poznati i imaju malo vremena za susrete sa starim prijateljima, ovakvo jedno okupljanje, na godišnjicu filma, bilo je, verujemo, svima njima jedna draga uspomena za budućnost.

Izvor: blockbuster.rs, večernje novosti .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: