Kusturica: Nije me Kan odbio zbog Putina

Ruska agencija TAS objavila je “intervju” s Emirom Kusturicom u kom je navodno izjavio da ga je Kanski festival odbio zbog podrške Vladimiru Putinu, ali je reditelj naknadno demantovao takve navode.

Kultura

Izvor: Guardian

Četvrtak, 21.04.2016.

14:52

Kusturica: Nije me Kan odbio zbog Putina
Foto: Gettyimages

Dvostruki dobitnik Zlatne palme, poriče da njegov film “Mlečni put” nije na selekciji Filmskog festivala u Kanu zbog njegove podrške ruskom predsedniku, što je TAS naveo.

Kusturica je za "Skrin dejli" izjavio da je intervju potpuno izmišljen.

“Zbunjen sam. Ne znam šta se dešava. Nisam ni s kim razgovarao”, kaže on.

Reditelj je rekao da je stvarni razlog zbog kog njegov film nije na programu Kanskog festivala jednostavno taj što nije uspeo da ga završi na vreme.

“Festival je želeo film, ali ga mi nismo završili... Imamo mnogo posla. Moramo da završimo specijalne efekte i dovršimo montažu. Moramo malo i da skratimo film”, rekao je Kusturica.

Prema originalnom izveštaju, Kusturica je došao u politički sukob s kanskim selektorima.

“Sumnjam da je neko od njih naredio da moj film ne bude prihvaćen”, stoji u lažnom intervjuu.

Međutim, Kusturica je za "Skrin" izjavio da je šef Kanskog festival Tjeri Fremo pratio rad na “Mlečnom putu” poslednje tri godine i da je reditelj sam neposredno pre odluke o konačnom izboru filmova odlučio da njegovo ostvarenje u toj fazi nije dovoljno dobro za festivalsku premijeru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: