Viktorija Abril otvorila 44. "Fest" (FOTO)

Poznata španska glumica Viktorija Abril otvorila je večeras u Centru "Sava" 44. međunarodni filmski festival Fest.

Kultura

Izvor: Tanjug

Petak, 26.02.2016.

21:00

Viktorija Abril otvorila 44.
Umetnièki direktor "Fest-a" Jugoslav Panteliæ uruèuje na otvaranju nagradu "Beogradski pobednik" za dosadašnje stvaralaštvo španskoj glumici Viktoriji Abril (Foto: Tanjug / Tanja Valiæ)

Prvi film koji je publika gledala je debitanstko dugometražno ostvarenje Nikole Ljuce "Vlažnost".

"Počastvovan sam što moj film otvara Fest. Za mene je ovo sve nestvarno", rekao je Ljuca za Tanjug.

Program otvaranja vodili su glumci Tamara Dragičević i Nebojša Milovanović, Aleksandra Kovač i Marko Tolja izveli su duet "Ljubav", a uručena je i nagrada "Beogradski pobednik".
Posetioci na otvaranju 44. Meðunarodnog filmskog festivala "Fest" (Foto: Tanjug / Tanja Valiæ)
Predsednik žirija glavnog takmičarskog programa, ruski režiser Pavel Lungin rekao je da žiri mora da se oslobodi kompleksa i bude slobodan, a za njega je najbitnije da li u filmu ima talenta i života.

Publiku je pozdravio i predsednik žirija Srpskog filma Dragan Bjelogrlić i poručio da će filmove ocenjivati strogo i pravično.

"Beogradski pobednik" za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti pripao je Velimiru Bati Živojinoviću, a nagradu je primila Živojinovićeva supruga.
Španska glumica Viktorija Abril dolazi na otvaranje 44. "Festa" (Foto: Tanjug / Tanja Valiæ)
Nagrade za dosadašnje stvaralaštvo uručene su i španskoj glumici Viktoriji Abril i američkom reditelju Džonu Mektirnanu.

Posetioci Festa večeras će moći da pogledaju i danski film Tomasa Vinterberga "Komuna" i specijalnu projekciju filma "54" Marka Kristefera.
Aleksandra Kovaè i Marko Tolja izvode duet "Ljubav" na otvaranju 44. Meðunarodnog filmskog fetsivala "Fest" (Foto: Tanjug / Tanja Valiæ)
Do 6. marta u "Sava" Centru, Domu omladine Beograd, DKCB-u, bioskopima "Fontana" i "Sinepleks" (Ušće), Jugoslovenskoj kinoteci i Muzeju kinoteke biće prikazano više od 110 filmova, među kojima preko 20 rediteljskih debija.

U Glavnom takmičarskom programu biće prikazano 15 filmova iz 13 zemalja: Francuske, Irana, Nemačke, Mađarske, Norveške, Izraela, Meksika, Vijetnama, Italije, Hrvatske, Gvatemale, Bugarske i SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: