Saopštena imena žirija FEST programa "Srpski film"

U nacionalnoj selekciji 44. Festa biće prikazano 19 filmova, a o nagradama će odlučivati žiri koji čine glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić (predsednik), reditelj Vuk Ršumović (Srbija), glumica Kozmina Stratan (Rumunija), reditelj Nevio Marasović (Hrvatska) i Bernd Buder, nemački filmski novinar i festivalski programski direktor.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 10.02.2016.

21:35

Saopštena imena žirija FEST programa
Scena iz filma "Dobra žena" Mirjane Karanoviæ

Publika će premijerno imati priliku da pogleda domaća ostvarenja "Vlažnost" Nikole Ljuce, "Dobra žena" Mirjane Karanović, "Otadžbina" Olega Novkovića, "Procep" Dejana Zečevića, "Apofenija" Marina Maleševića, "Otvorena" Momira Miloševića i "Paluba ispod Terazija" Dejana Vlaisavljevića.

Internacionalni petočlani žiri odlučivaće o nagradama u kategorijama: najbolji film, najbolji scenario, najbolja režija, najbolja muška uloga, najbolja ženska uloga i najbolji debi a biće dodeljena i nagrada žirija.

Najbolji film poneće nagradu Beogradski Pobednik, najavili su organziatori.

Od ove godine u nacionalnoj selekciji nalaze se i filmovi čiji je manjinski koproducent Srbija od kojih će premijeru imati "S one strane" Zrinka Ogreste, "Život je truba" Antonia Nuića, "Narodni heroj Ljiljan Vidić" Ivana Gorana Viteza, "Brat Dejan" Bakura Bakuradže, "Ti mene nosiš" Ivone Juke i "Zvizdan" Dalibora Matanića.

Ovi filmovi će se takmičiti za posebne nagrade za manjinske koprodukcije u tri kategorije - najbolji film, najbolja režija i najbolje glumačko ostvarenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: