Slavni glumac Entoni Lapalja gost 44. Festa

Australijski glumac Entoni Lapalja, poznat po ulogama „opasnih momaka", biće gost 44. FEST-a. Ovo će biti njegova druga poseta Srbiji, nakon što je pre dve godine u Beogradu i na Mokroj gori snimao film Newcomer.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 09.02.2016.

12:07

Slavni glumac Entoni Lapalja gost 44. Festa
Foto: Gettyimages

Lapalja je najpoznatiji po ulozi FBI agenta Džeka Malouna u hit seriji Bez traga (Without a trace) koja je prikazivana od 2002. do 2009. Za ovu ulogu je osvojio Zlatni globus, a bio je nominovan i za Emi nagradu. Emi je osvojio za najbolju epizodnu ulogu u seriji Frasier, gde je u nekoliko sezona glumio Sajmona Muna, Dafninog brata.

Interesantno je da mu je ponuđena glavna uloga u seriji The Sopranos, koju je odbio zbog drugih obaveza, ali je kasnije izjavio da se ne kaje zbog svoje odluke, jer je Gandolfini bio pravi izbor. Između ostalog, razlog za odbijanje bila je i glavna uloga u brodvejskoj produkciji drame Pogled sa mosta (A view from a bridge) Artura Milera, a žrtva se makar delimično isplatila - za svoju ulogu dobio je prestižnu nagradu Toni.

U svojoj karijeri jednako često je glumio junake sa obe strane zakona. Na početku karijere agent mu je savetovao da se otarasi australijskog akcenta i italijanskog prezimena kako bi se lakše probio. Akcenat je promenio, ali je prezime zadržao, zbog čega je kasnije izjavio da žali, jer ga je to na neki način osudilo na uloge mafijaša, poput onih u filmovima Betsy's wedding, The Client i Sweet and Lowdown.

U nekom momentu dosadili su mu, kako je rekao, „likovi čije se ime završava samoglasnikom i koji uvek nose pištolj", pa je prestao da prihvata takve uloge. Ali ipak, nije - glumio je policajce i detektive u filmovima So I married an axe murderer, Summer of Sam Spajka Lija, Lantana... Njegova poslednja uloga bila je u trileru Newcomer, snimanom u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: