Ršumović radi na novom scenariju u TorinoFilmLab

Scenario za film "Živi" Vuka Ršumovića je među 12 odabranih iz celog sveta koji će učestvovati u okviru sekcije "Script&Pitch" jednog od najvažnijih evropskih programa za razvoj filmskih projekata - "TorinoFilmLab".

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.02.2016.

15:43

Ršumović radi na novom scenariju u TorinoFilmLab

"Script&Pitch" je napredni program za scenariste i reditelje igranih filmova koji traje devet meseci - od marta do novembra 2016. godine. Program se sastoji od tri rezidencijalne radionice i dve onlajn sesije i prati kompletan proces pisanja scenarija, nudeći blisku saradnju i uvid u izazove koji su deo svakog koraka: od ideje i strukturiranja materijala kroz prvu i drugu verziju scenarija, pa sve do susreta sa specijalnom selekcionom komisijom u okviru TorinoFilmLab Filmskog festivala u Torinu u novembru ove godine.

Odabrani scenariji (za prvi ili drugi film) imaju mogućnost da apliciraju za učešće u programu "TorinoFilmLab FrameWork" 2017. godine, u okviru kojeg se dodeljuju "Production Award" i "Audience Award", ali i druge nagrade.

Jedan od scenarija koji su prošle godine bili odabrani za program "TorinoFilmLab FrameWork" bio je novi projekat "Sunset" mađarskog reditelja Lasla Nemeša, čije je debitantsko ostvarenje "Šaulov sin" osvojilo Gran pri Filmskog festivala u Kanu i Zlatni globus za najbolji strani film.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: