Da li je "Marsovac" komedija ili mjuzikl!?

Prvo pitanje koje je Metu Dejmonu postavljeno nakon što je osvojio nagradu Zlatni globus za najboljeg glumca u kategoriji komedije/mjuzikla bilo je da li je film “Marsovac” komedija.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.01.2016.

13:50

Da li je
Beta / Aidan Monaghan/Toronto International Film Festival/Twentieth Century Fox via AP

“Ne, nije komedija, film je mjuzikl”, odgovorio je Dejmon i dodao: “Mislim da je to zapravo osamnaestogodišnja praznina” (ukazujući na vremenski period koji je prošao od njegovog prethodnog osvajanja Zlatnog globusa).”U filmu sam vežbao svoje pevanje.”

Činjenica da je Holivudsko udruženje stranih novinara film "Marsovac" svrstalo u kategoriju komedije ili mjuzikla,izazvalo je pravu polemiku u Holivudu. Iako film u sebi ima humorističkih scena, ipak se priča fokusira na preživljavanje astronauta na Marsu.

Mnogi korisnici Tvitera takođe nisu razumeli zašto se ovaj film našao u kategoriji komedija/mjuzikl, a ovo su njihove reakcije. . . . Kao jednostavno objašnjenje ovakvog postupka može se reći da je film Marsovac stavljen u kategoriju komedije jer je u njoj konkurencija najslabija i imao je najveće šanse za pobedu. Marsovac se za nagradu takmičio sa filmom “Haos u najavi” i ne čudi što je odneo pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: