TV5MONDE na 21. Festivalu autorskog filma

Ove godine, TV5MONDE je po drugi put partner Festivala autorskog filma i na taj način uspostavlja kontakt sa publikom koja je ljubitelj filma, ali i frankofone kulture i francuskog jezika uopšte.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 27.11.2015.

16:49

Default images

U okviru festivala organizuje "Frankofone TV5MONDE susrete": poziva učenike i profesore da gledaju i diskutuju o filmu sa festivala na francuskom jeziku sa nekim od francuskih gostiju i na taj način ističe svoj edukativni karakter. Takođe, u saradnji sa Francuskim institutom i Ambasadom Francuske okuplja veliki broj frankofonih ambasada i drugih frankofonih profesionalaca iz kulture.

U utorak, 1. decembra u Velikoj sali Doma omladine Beograda, u okviru "Frankofonih TV5MONDE susreta" 21. FAF-a, od 19:30h biće održana projekcija filma Aleksandra Sokurova „Frankofonija“. Sokurov oživljava priču o dvojici odvažnih ljudi koji rade zajedno kako bi sačuvali blago Luvra. On istražuje odnos između umetnosti i moći i pita se šta nam umetnost govori o nama samima, u samom srcu jednog od najrazornijih sukoba koje je svet ikada video.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: