Ovacije za Lauševićev povratak

Film "Smrdljiva bajka" scenariste i reditelja Miroslava Momčilovića, sa Žarkom Lauševićem i Jelenom Đokić u glavnim ulogama, sinoć je premijerno prikazan u prepunom "Sava" centru.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 26.11.2015.

10:35

Default images
Foto: Tanjug video / screenshot

Mnogobrojna publika pozdravila je burnim aplauzima autorsku i glumačku ekipu, a najduži aplauz dobio je proslavljeni glumac Žarko Laušević, koji se nakon 15 godina ponovo vratio na veliko platno.

Film traje oko 100 minuta, a glavni akteri su skitnice Moma i Ema, koji se zaljubljuju i počinju da žive u potpunoj nemaštini i jedno drugom ulepšavaju dane, a kasnije odlaze na medeni mesec i tom prilikom nailaze na bebu ostavljenu pored kontejnera, posle čega nastavljaju porodični život utroje.

Projekciju filma obeležio je gromoglasan smeh publike, koja je uživala gledajući ljubavnu priču o dvoje skitnica, dok se scenarista i reditelj Momčilović obratio publici, rekavši da je ova projekcija posvećena preminuloj asistentkinji režije.

U filmu igraju Petar Božović, Miloš Vlalukin, Bojan Žirović, Nebojša Ljubišić, Cvijeta Mesić, Jovo Maksić, Veselin Ilić, Aleksandar DJurica, Miloš Samolov, Nebojša Ilić, Marko Gvero, Danica Todorović, Jelena Gavrilović, Vlada Stević, Bojan Lazarov i beba Nada.

Direktor fotografije je Aleksandar Ilić, dizajner zvuka Aleksander Simeonov, kompozitor Irena Popović, scenograf Aleksandar Berček, kostimograf Jelena Petrović.

Film će od danas biti na repertoaru svih bioskopa u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: