Dikaprio producira film o skandalu u Folksvagenu

Holivudska zvezda Leonardo Dikaprio produciraće film o nedavnom skandalu u Folksvagenu oko lažiranja testova za izduvne gasove.

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 13.10.2015.

20:39

Default images
Foto: Beta / AP

Kako prenosi BBC, Dikpariova producentska kuća Appian Way i filmski studio Paramaunt otkupili su autorska prava na još neobjavljenu knjigu o ovoj aferi koja je uzdrmala automobilskog giganta.

Autor knjige pod naslovom "Too Big to Fall" (Previše velik da bi propao) je novinar Njujork tajmsa, Džek Juing.

Prema pisanju Holivud Riportera, ne zna se da li će Dikaprio igrati u tom ostvarenju.

Pre mesec dana, nemački proizvodjač automobila priznao je da je u 11 miliona dizel vozila ugradjen softver za lažiranje testova za izduvne gasove.

Američka Agencija za zaštitu životne okoline (EPA) otkrila je da su mnogi automobili marke folksvagen, koji su prodati u SAD, opremljeni uredjajem koji može da utiče na podatke testova.

Pomoću ovog uredjaja, automobili su mogli da prodju laboratorijsko testiranje iako su emitovali 40 puta više gasova od dozvoljenog standarda.

Generalni direktor Folksvagena, Martin Vinterkorn, podneo je ostavku kada je ovo obelodanjeno, a kompanija je morala da povuče blizu 500.000 vozila samo u SAD.

Aktivni borac za očuvanje prirodne sredine, Dikaprio je producirao niz dokumentaraca o prirodi, poput filma "Cowspiracy: The Sustainability Secret and Virunga" (Zavera: tajna opstanka i Virunga) o borbi za zaštitu planinskih gorila.

Njegova fondacija je od osnivanja 1998. godine dala 30 miliona dolara za razne projekte iz domena zaštite prirode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: