Novi trejler za "Smrdljivu bajku" sa Lauševićem (VIDEO)

Objavljen je drugi bioskopski trejler za film "Smrdljiva Bajka", reditelja i scenariste Miroslava Momčilovića u kom glavne uloge tumače Žarko Laušević i Jelena Đokić.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 10.10.2015.

17:46

Default images
Foto: YouTube Screenshot

Premijera filma je zakazana za 25. novembar u Sava Centru u Beogradu, a potom će uslediti i svečane premijere u Novom Sadu, Kragujevcu, Pančevu, Zrenjaninu, Požarevcu, Vršcu, Smederevu, Kruševcu i drugim gradovima.

U glumačkoj ekipi su i Jelena đokić i Petar Božović, Bojan Žirović, Nebojša Ljubišić, Cvijeta Mesić, Nebojša Ilić, Miloš Samolov, Miloš Vlalukin, Aleksandar Đurica, Marko Gvero, Bojan Lazarov….

Od 26. novembra film će naći u bioskopskoj distribuciji, a posredstvom Mobil 3D Cinema prikazivaće se i u bioskopima širom Srbije i regiona. Distributer filma je Art Vista.

Moma (Žarko Laušević) je skitnica koji živi u napuštenoj fabrici i pati od depresije. Ema (Jelena Đokic) je skitnica koja živi u šahtu i lečila se od alkoholizma. Ema je nekada davno izgubila bebu i to je preokrenulo njen život. Moma se zaljubljuje u Emu. Oni počinju da žive zajedno u potpunoj nemaštini, jedno drugom ulepšavaju dane, a venčava ih Kralj klošara koji živi na deponiji. Moma i Ema odlaze na medeni mesec i tom prilikom nailaze na ostavljenu bebu pored kontejnera. Nastavljaju porodični život u troje….

“Inspiraciju za ovu priču sam našao posmatrajući par beskućnika, muškarca i ženu, kako se drže za ruke. Bio je to jedan od najdirljivijih prizora koji sam video. Pratio sam ih neko vreme. Živeli su u kanalizacionom šahtu. Dva junaka, dva anti-heroja, ponižena, osuđena, odbačena od svih, otkrivaju snagu ljubavi u sebi i sopstvenom iskupljenju. Oni, na neki način, predstavljaju spasioce svega lepog i uzvišenog, svega što nas čini ljudima”, kaže reditelj Momčilović.

“Moja namera je da pokušam da učinim te ‘nevidljive ljude’- vidljivim. Ključ mog rediteljskog pristupa leži u samom naslovu filma: Smrdljiva bajka. Slika i zvuk treba da prenesu jedinstvo suprotnosti. Smrad i bajku”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: