Počinje ciklus filmova Antonia Banderasa u Kinoteci

U novoj zgradi Jugoslovenske kinoteke večeras počinje ciklus posvećen svetski poznatom španskom glumcu Antoniju Banderasu, koji je ove godine primio "Počasnu nagradu Goja" Španske filmske akademije.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 03.10.2015.

11:26

Default images
Beta / Evan Agostini/Invision/AP

Banderas je najmlađi glumac koji je dobio nagradu za životno delo, sa 54 godine. Tim povodom Institut Servantes priređuje ciklus od pet žanrovski različitih filmova - četiri u kojima je igrao i jedan koji je režirao.

Program traje do 7. oktobra. Svi filmovi su titlovani na srpski jezik. Ulaznice koštaju 200 dinara.

Na otvaranju će biti prikazana komedija "Faraonov dvor" (1985.), slede trileri "Zadovoljstvo ubijanja" (1988.) i "Ako ti kažem da sam pao" (1989.), kao i "Protiv vetra" (1990.) u kojem je Banderas odigrao neizbežnu rolu zavodnika.

Ciklus će zatvoriti "Put u nepoznato" (2006.) u režiji Banderasa, koji okom zrelog posmatrača oslikava probleme omladine u 21. veku i to u rodnoj Malagi.

Odluku da mu dodeli "Počasnu nagradu Goja" Španska filmska akademija donela je na osnovu Banderasove "briljantne karijere sa obe strane Atlantika, tokom koje je realizovao raznovrsne uloge, pokazao svoje rediteljsko umeće i uronio i u oblast produkcije", navodi se u najavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: