Najbolji filmovi 2015. godine, do sada

Britanski "Telegraf" sastavio je listu najboljih filmova 2015. do sada.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 03.10.2015.

09:31

Default images
Foto: YouTube Screenshot

Prvi na listi je "Čovek ptica" Alehandra Injaritua sa Majklom Kitonom u ulozi nekadašnje zvezde holivudske superherojske franšize koji pokušava da se iskupi pod svetlima Brodveja. Tu je i "Selma" Ave Du Vernej o Martinu Luteru Kingu, "Inherent Vice" Pola Tomasa Andersona sa "zvezdanom" postavom na čelu sa Hoakinom Feniksom, Džošom Brolinom, Ovenom Vilsonom, Ris Viterspun, Benisijom del Torom. Među filmovima godine je i "Rvanje sa ludilom" Beneta Milera o olimpijskim rvačima, braći Šulc i ekscentričnom milioneru koga igra neprepoznatljivi Stiv Karel. Tu je i "Ritam ludila" Demijena Čazela sa JK Simonsom u ulozi profesora muzike. Na listi je i "The Duke of Burgundy" Pitera Striklanda, nezavisni "It Follows" Dejvida Roberta Mičela, "I dalje Alis" sa sjajnom Džulijen Mur. Kritičar "Telegrafa" izdvojio je i "A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence" Roja Andersona - seriju komičnih skečeva, "Pobesnelog Maksa" Džordža Milera sa Šarliz Teron kao istinskim alfa mužjakom ovog filma, još jedan animirani film - "U tvojoj glavi" i komediju "Listen Up Philip" sa Džonatanom Prajsom i Džejsonom Švarcmanom u glavnim ulogama. Na listi je i neobični vestern "Slow West" Džona Meklina sa Majklom Fasbenderom, animirani "Song of the Sea", "The Wonders" Alis Rohvaher sa Monikom Beluči u jednoj od uloga, "Hard to Be a God" Alekseja Germana, bračna drama "45 Years" Endrua Heja sa Šarlot Rempling i Tomom Kortenejom, "The Walk" Roberta Zemekisa o poduhvatu Filipa Petija koji je hodajući na živi prešao sa jedne kule njujorškog Svetskog trgovačkog centra na drugu. Listu zatvara nova ekranizacija Šekspirovog "škotskog" komada - "Magbet" Džastina Kurcela sa Majklom Fasbenderom i Marion Kotijar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: