Francuz u Holivudu: Najteže je savladati engleski

Izuzetno popularan u svojoj zemlji, francuski glumac Omar Si odnedavno je na "privremenom radu" u Holivudu gde postiže prve uspehe, pojavljujući se u nekoliko blokbastera.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 29.07.2015.

19:23

Default images
Foto: Screenshot

Iako svi hvale njegov rad, Si priznaje da je za njega najteže savladati engleski jezik.

"To je popriličan izazov", kaže glumac koji se proslavio ulogom u filmu "Nedodirljivi" (Intouchables) s kojom je postao prvi crnac koji je osvojio nagradu Cezar, francuskog ekvivalenta Oskaru.

Nakon što se preselio u Los Andjeles, glumio je u visokobudžetnim ostvarenjima kao što su "X-Men: Dani buduće prošlosti" i "Svet iz doba Jure", najveći hit ovog leta.

"Najteži deo priče je jezik koji ja ne govorim, to me donekle sputava", priznao je Si u jednom nedavnom intervjuu.

"U Francuskoj sam već napravio karijeru i ime koji mi omogućavaju pristup odredjenim stvarima, a ovde moram da izgradim sve to iz početka. To čini moj rad ovde interesantnim, početi od nule", ispričao je on.

Odlaskom u "pečalbu", Si nije zapustio svoju karijeru u Francuskoj gde je sa rediteljskim dvojcem Erikom Toledanom i Olivijeom Nakašom, autorima "Nedodirljivih", nedavno snimio film "Samba" o senegalskom imigrantu u Parizu.

"Mnogo mi je značilo da igram Sambu i ispričam tu priču, zbog mog porekla, naravno", naveo je Si, čiji su roditelji došli iz Zapadne Afrike u Francusku krajem 1960-ih godina.

Si glumi i u filmu "Adam Jones" sa Bredlijem Kuperom koji tek treba da stigne u bioskope, kao i u trileru "Inferno" radjenom po romanu Den Brauna, a u kom mu je partner Oskarovac Tom Henks.

"Kao Francuz, divim se Marion Kotijar, njenom radu i predjenom putu. Ona je Francuskinja, ali odlično govori engleski", kazao je Si.

"I ja želim da dobro govorim engleski, a kada je vidim kako priča, to me podstiče i ohrabruje", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: