Premijera filma „Antmen“ po Marvelovom stripu 15. jula

Najnoviji Marvelov film "Antmen" (Ant Man) biće premijerno prikazan 15. jula u više bioskopa u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, kao i u Podgorici i Budvi, a karte su već u prodaji, najavio je distributer "Taramaunt".

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 07.07.2015.

11:17

Default images

Akcionu avanturu režirao je Pejton Rid, priču su pisali Edgar Rajr i Džo Korniš, a uz njih su na scenariju radili i Adam Makej i glumac Pol Rad. Direktor fotografije je oskarovac Rasel Karpenter („Titanik“).

Glavne uloge igraju Pol Rad, Majkl Daglas i Evanđelina Lili.

Marvelov filmski univerzum prvi put na veliko donosi jednog od začetnika Osvetnika - Antmena. Marvel komiks je predstavio Henka Pima/Antmena još 1962. godine, a zatim se Pim pojavljuje uz Osvetnike u debiju tima 1963.

Pim je postao Antmen kada je otkrio hemijsku supstancu pomoću koje menja svoju veličinu i dobija nadljudske sposobnosti. Uz napredak još jedne Pimove tehnologije, Antmen ima mogućnost i da upravlja armijom mrava.

Novo Marvelovo ostvarenje je akciona avantura veštog lopova Skota Langa - današnjeg, mladog Antmena. Ostareli doktor Pim ga naoružava zadivljujućom moći da se smanji, a da mu se pri tome snaga poveća. Lang mora da probudi uspavanog junaka u sebi i pomogne Pimu da zaštiti tajnu spektakularnog Antmen odela od sve veće pretnje koje novo doba donosi, navodi se u najavi.

Pim i Lang moraju da prevaziđu naizgled nepremostive prepreke da bi njihov plan uspeo, a plan je odvažna krađa koja će spasiti svet.

Antmena / Skota Langa igra Pol Rad („I love you, man“, „Role Models“). Evandjelina Lili („Hobit“, „Šmaugova pustošenja“, serija „Izgubljeni“ po kojoj je verovatno najpoznatija) je Houp, ćerka doktora Pima, koga igra slavni Majkl Daglas.

U ekipi su i Kori Stol (uloga Darena Krosa ili Stršljena), Bobi Kanaval (Pakston), Majkl Penja (Luis).

Reditelj Rid kaže da mu se dopalo što palica prelazi sa Henka Pima na Skota Langa.

"U filmu imamo sjajnu dinamiku izmedju učitelja i učenika. To je klasična Marvelova dinamika među likovima, a to još uvek nismo videli u Marvelovim filmovima".

Veći deo je snimljen u Atlanti, ali je početak bio u San Francisku. Kako je Pim Tehnologija visoko tehnološka firma, San Francisko i silikonska dolina predstavljaju prirodno središte priče, dodaje se u najavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: