"Ničije dete" najbolji film Cinema City festivala

"Ničije dete" Vuka Ršumovića proglašen je za najbolji film sinoć zatvorenog međunarodnog filmskog festivala Cinema City u Novom Sadu.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2015.

13:13

Default images
Iz filma Nièije dete (Foto: YouTube Screenshot)

Kako su saopštili organizatori, žiri selekcije Nacionalna klasa u sastavu Karpo Godina, Kaša Karvan, Alesandro Groplero dodelio je Ršumoviću IBIS statuetu za najbolji film.

Ovom nagradom žiri je želeo da oda priznanje celoj ekipi filma koji nas vodi na put inicijacije u civilizaciju koja propada zbog toga što ljudi jesu životinje, navodi se u saopštenju.

Posebno priznanje zbog prirodne, uverljive, harizmatične i dirljive izvedbe u filmu "Panama" dobila je Jovana Stojiljković a posebnim priznanjem pohvaljen je i Željko Marković za ulogu u filmu "Varvari" i Denis Murić za ulogu u filmu "Ničije dete".

Nagrada za inovaciju iz takmičarskog programa Nacionalna klasa dodeljena je Ivanu Ikiću za "Varvare". Žiri mladih koji je radio u sastavu: Ana Marija Radosavljević, Bojana Kliska, Divna Stojanov, Ivana Čavić, Rada Šolak, Savina Smederevac i Teodora Slijepčević "svoju" nagradu dodelio je filmu "Varvari" jer prikazuje bezizlaznost i puku egzistenciju mladih koji sami nemaju snage da menjaju društvo.

Žiri selekcije Freš Danube Films nagradu "Cineuropa" dodelio je filmu "Liza, lisica-vila" debitantskom ostvarenju Karoja Uja Mesaroša, dok je posebno priznanje dobio dokumentarac "Goli" hrvatske rediteljke Tihe K. Gudac. Zziri selekcije "Up to 10,000 bucks" u sastavu Atanu Mukherje, Dragan fon Petrović i Đorđe Bajić dodelio je nagradu za najbolji film "Cveću zla" Sabolča Tolnaia koji je stvorio filmsko delo koje se specifičnim stilom izdvojilo u ovogodišnjoj selekciji, a posebno priznanje su dobili "Ana Trg" Jelene Novaković, "Ništa nije za džabe" Ilrona Revaha i "Petlja" Milutina Petrovića.

Osmi Sinema Siti ove godine održan je od 29. juna do 5. jula u Kineskoj četvrti i Limanskom parku u Novom Sadu i prema rečima organizatora, tokom sedam dana festival je posetilo više od 35.000 posetilaca, prikazano je 70 filmova kroz šest selekcija i održano sedam koncerata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: