Anđelina Džoli glumi razvratnu Katarinu Veliku?

Američka glumica Anđelina Džoli, koja je u filmu “Aleksandar Veliki” igrala kraljicu Olimpiju, majku najvećega makedonskog osvajača, od istoričara Simona Sebaga Montefiorea otkupila je prava na knjigu o razvratnom životu ruske carice Katarine Velike.

Kultura

Izvor: 24sata.hr

Ponedeljak, 06.07.2015.

10:17

Default images

Anđelina će režirati film koji će se uglavnom baviti zabranjenim ljubavima na ruskom dvoru, a glavnu žensku ulogu navodno čuva samo za sebe, iako još ne želi otvoreno da govori o tome.

- Obožavam da glumim uvrnute žene koje se ni po čemu ne uklapaju u doba u kojem žive - izjavila je svojevremeno Džoli.

Njen novi lik, Katarina Velika, vladala je Rusijom od 1762. do 1796, a najviše je pamte po mnogobrojnim aferama, naročito s mlađim muškarcima. Film koji će Džoli snimati prema knjizi iz 2000. baziraće se na ljubavnim pismima koja su si pisali carica Katarina i dugogodišnji partner Grigori Aleksandrovič Potemkin. Osim što je spavao s njom, Grigori je pohotnu vladaricu redovno upoznavao s novim ljubavnicima. Angelina je ovu ulogu trebalo da tumači i pre desetak godina, ali projekat nikad nije realizovan zbog čega je dugo žalila.

- Prihvati li se ovog posla, priključiće se holivudskim divama kao što su Marlen Ditrih, Beti Dejvis i Katrain Denev, kojima su uloge najvećih svetskih vladarki obeležile holivudske karijere - rekli su filmski kritičari.

Dodaju kako će se Ađgelina odlično snaći u ulozi žderačice muškaraca jer je slična bila i pre braka s kolegom Bredom Pitom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: