Počelo snimanje filma "Inferno" prema delu Dena Brauna

Juče je zvanično počelo snimanje avanturističkog spektakla Inferno, trećeg po redu nastavka filmskog serijala o Robertu Langdonu čija su prva dva nastavka na svetskim bioskopskim blagajnama zaradila preko 1,2 milijarde dolara.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 13.05.2015.

15:32

Default images
Prva fotografija sa snimanja u Firenci

Službena bioskopska distribucija filma u domaćim i svetskim bioskopima planirana je za oktobar 2016. godine.

U filmu Inferno dvostruki dobitnik prestižne nagrade Oskar Tom Henks će po treći put biti u ulozi Roberta Langdona. Njemu će se u ovom nastavku pridružiti svetski poznati glumci koji uključuju Felisitu Džouns, nominovanu za nagradu Oskar ove godine za ulogu u filmu “Teorija svega”, Irfana Kana, Omara Sija, Bena Fostera i Sidse Babet Knudsen. Reditelj filma je Ron Hauard ,dobitnik nagrade Oskar za najbolju režiju za film “Genijalni um”, a produkciju rade Brajan Grazer i Ron Hauard. Scenario potpisuje Dejvid Koup, a zasnovan je na istoimenom bestseleru priznatog autora Dena Brauna. Izvršni producenti filma su Dejvid Haustfolter, Den Braun, Ena Kalp i Viliam M. Konor.

Radnja filma Inferno nastavlja da prati avanture harvardskog tumača simbola na bioskopskim platnima širom sveta. Kada se Robert Langdon probudi u italijanskoj bolnici sa amnezijom, udružiće snage sa doktorkom Sienom Bruks u nadi da će mu ona pomoći da se seti svoje prošlosti i da spreči ludaka koji planira da svet zarazi globalnom kugom koja je povezana sa Danteovim “Paklom”.

“Uzbuđen sam i radujem se početku produkcije našeg trećeg filma o Robertu Langdonu. Publika je širom sveta pokazala da voli da gleda njegove avanture, a Inferno u svojoj radnji sadrži još više intriga i akcije”, izjavio je reditelj Ron Hauard.

Film Inferno će se snimati na stvarnim lokacijama na kojima se odvija radnja priče, a koje uključuju Firencu, Veneciju i Budimpeštu.

Avanturistički spektakl Inferno u domaćim i svetskim bioskopima očekuje se u oktobru 2016. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: