Muški polni organ u gro planu: 8 najpoznatijih filmova

Sinoćna projekcija u Kanu filma "Love" (Ljubav) francuskog reditelja argentinskog porekla Gaspara Noea uskomešala je javnost na Kroazeti.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.05.2015.

18:40

Default images

Film o burnoj ljubavnoj vezi mladog para, prepun grafičkih scena seksa, uključujući krupan plan ejakulacije, podsetio je na neka ranija ostvarenja koja su skandalizovala publiku, ali su i "pomerila" granice filmske (seksi) estetike.

Sajt "20 minutes" napravio je listu osam penisa koji su uzdrmali sedmu umetnost. Godine 2004. Vinsent Galo snimio je "The Brown Bunny" (Braon zeka), priču o nesrećno zaljubljenom motoristi trkaču koja je ostala upamćena po sceni više nego eksplicitnog felacija.

Mnogi su Gala tada optužili da je mačo egocentrik. Pet godina kasnije, Lars fon Trir predstavio je svog "Antihrista", film koji se našao na meti najoštrijih kritika zbog teških scena u kojima se reditelj okomljuje na polni organ glavnog glumca i trenira nerve publike. "Carstvo čula", film iz 2003. Nagise Ošime je većem delu publike tada bio previše "realističan", naročito u završnoj sceni, simboličnoj i krvavoj, u kojoj žena ljubavniku odseca polni organ. "Shortbus" Džona Kamerona Mičela iz 2005. govori o ljubavnim i seksualnim vratolomijama grupe Njujorčana. Film obiluje scenama orgija, seksa utroje, ali je posebno ostala upamćena scena autofelacija - neverovatni podvig razgibanosti i odlučnosti glavnog glumca Pola Dosona. Sajt je na ovu listu uvrstio i filmove "Noći bugija" (1997) Pola Tomasa Andersona, o posebno "nadarenom" mladiću koji postaje porno-zvezda (igra ga Mark Volberg)... ..."Ken Park" (2002) Larija Klarka u kojem je udarna scena u kojoj jedan od junaka masturbira dok se sam davi... ...i "Enter the Void" (2009) Gaspara Noa o mladom muškarcu koji se prepušta razvratu u japanskoj metropoli. Na kraju liste je film "Sram" (2011) Stiva Mekvina u kojem je glavni lik penis Majkla Fasbendera u ulozi zavisnika od seksa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: