Majkl Kejn: Ne smeta mi da snimam golišave scene

Britanski glumac Majkl Kejn predstavio je u Kanu novi film Paola Sorentina "Mladost" (Youth) koji je juče prikazan u zvaničnoj selekciji, a u kom igra Freda, dirigenta u penziji, koji pokušava da prevari starost odlazeći zajedno sa svojim dobrim prijateljem Mikom (tumači ga Harvi Kajtel) u luksuzni hotel u Alpima.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 20.05.2015.

18:28

Default images
Beta / Joel Ryan/Invision/AP

Tim povodom, 82-godišnji glumac prisetio se svog prvog dolaska na Kroazetu, 1966. sa filmom "Alfi" kada se vratio kući bez trofeja, premda je bio jedan od favorita.

Njegova briljantna uloga u Sorentinovom ostvarenju mogla bi, ovog puta, da mu konačno donese Zlatnu palmu. Vidno raspoložen tokom konferencije za štampu, Kejn je nizao šale i još jednom dokazao da mladost nije stvar godina. Na pitanje novinara kako se oseća na crvenom tepihu nakon toliko godina, vremešni glumac je rekao da nije dolazio zato što mu pre 50 godina nisu dali nagradu.

"Film je nagrađen, ali ne i ja. Zato od tada više nisam kročio u Kan", kazao je kroz smeh. "Sada toliko volim ovaj film da mi je sasvim svejedno hoću li ili neću biti nagrađen. Ekipa 'Mladosti' je fantastična. A ako neko od nas dobije nagradu, moraće da je podeli sa svima. U vojsci sam naučio da preživljavanje dobrim delom zavisi od drugih. U filmu je isto: ako uspete da preživite na setu, to je delimično zahvaljujući drugim glumcima", rekao je Kejn, prenosi francuski list "Figaro#.

Na konstataciju da se u filmu veoma prirodno ponaša, čak i u scenama u kojima je gotovo nag, britanski glumac je naveo da mu vlastita golotinja nimalo ne smeta. "To je jedino telo koje imam, a i nemam nameru da se kandidujem za mistera univerzuma. Telo koje stari, to nam se svima događa, nemojte misliti da vas to neće stići! Svestan sam da u mojim godinama mogu igrati samo starce. Jedino mrtav bih mogao da se nađem u ulozi mladog čoveka", kazao je on.

"Film 'Mladost' odlično prikazuje tu stranu starosti. Dovoljno je da pogledate zvanični plakat: dva starca koji gledaju u prelepo telo mlade žene... To je biti star: gledati u ono što se nikada neće vratiti. Moram da priznam da me ta slika uvek rasplače", dodao je smejući se Kejn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: