Ruski film "Bitka za Sevastopolj" poklon za Dan pobede

Povodom 9. maja - Dana pobede na fašizmom, u Beograd stiže ruski film snimljen po istinitim događajima "Bitka za Sevastopolj" u režiji Sergeja Mokrickog.

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 06.05.2015.

17:49

Default images
YouTube Printscreen

Ova ratna epopeja u produkciji "20th Century Fox Russia" upravo postiže veliki uspeh u ruskim bioskopima, a u Beogradu će biti prikazana dva puta.

Prva projekcija će biti 9. maja u Sava centru, na svečanosti posvećenoj 70. godišnjici pobede nad fašizmom, koju organizuje Vlada Srbije.

Druga projekcija za šire gledalište biće 10. maja u Domu sindikata.

Prikazivanje filma, kao i praznični vatromet posle prve projekcije, Beogradu daruju najstarija ruska muzička izdavačko-distributerska kuća "Melodija" i popularna moskovska radio-stanica "Serebrjani Dožd".

Veliki broj zahteva za besplatne ulaznice već stiže u medijski centar "Ruski Ekspres" iz svih delova Srbije, uključujući Kosovo i Metohiju.

Partner muzičke kuće "Melodija" i radija "Serebrjani Dožd" u Beogradu je medijski centar "Ruski Ekspres", koji je prošle godine organizovao svetsku premijeru filma Nikite Mihalkova "Sunčanica".

U filmu "Bitka za Sevastopolj" glavne uloge igraju Julija Peresild, Jevgenij Ciganov, Nikita Tarasov, Džoan Blekhem.

To je epski biografski film, životna priča mlade Kijevljanke Ljudmile Pavličenko, koja je sa 25 godina postala najpoznatija žena-snajperista u svetskoj istoriji. Bila je najefikasniji snajperista Velikog otadžbinskog rata, učestvovala je u odbrani Sevastopolja, a u sastavu sovjetske delegacije tražila je od američkog predsednika otvaranje Zapadnog fronta i sprijateljila se sa Eleonorom Ruzvelt.

Film prikazuje jedan blistav život pun ljubavi, hrabrosti, smrtne opasnosti, očajanja, navodi se u najavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: